Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Skal du male huset i helgen?

Husk å kjøpe nok maling, det finnes ikke noe mer frustrerende enn å stå med penselen på søndag med halvmalt hus og tom for maling.

cloud_download
fullscreen
  • Bedre å kjøpe litt for mye maling enn litt for lite. Husk også å få med verktøy til jobben.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

En ru overflate suger mer enn en glatt. Generelt går det mindre beis og maling til det andre strøket enn det første.

Produsentene anbefaler forbruk i kvadratmeter per liter. Vanligvis ligger forbruket et sted mellom åtte og tolv kvadratmeter per liter. Dette angis på emballasjen.

Regnestykket

Mål opp husets vegger, og bruk to-gangen. La oss si at veggene totalt måler 120 kvadratmeter. Med to strøk skal du da male en flate på 240 kvadratmeter. Med et forbruk på ti kvadratmeter per liter får du 240:10, altså har du behov for 24 liter maling.

I tillegg til husveggene må du ha bestemt deg for hvilke produkter, farger og mengder du trenger til vinduer, dører, takrenner og alle andre detaljer. Bruk samme beregningsmetode for vinduer, dører, takbord og vindskier. De har større flater enn mange tror.

Ta i!

Derfor: Kjøp heller for mye enn for lite av de produktene du har bestemt deg for! Det er alltid mulig å bytte spann som er uåpnet, forutsatt at de ikke er brukket i en ustandardisert farge.

Et vanlig problem oppstår når den siste boksen veggmaling er oppbrukt lørdag ettermiddag, fargehandleren har stengt og de innkalte mannskapene dine står uten mulighet for å fortsette arbeidet.

Oppdatert: 30.07.2012  
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
close

Les mer

[Some text some message]