IFI logo
Annonsørinnhold
Se flere bilder
Sikas julekalender: Luke 3 er åpen!

Foto: Sika Norge

Sikas julekalender: Luke 3 er åpen!

Da går vi inn i den siste uka før jul med baking og forberedelser. I denne luken finner du den ultimate startpakken for fuging og liming. Universalmassen MultiTech og julebakst har ikke så mye til felles, men de kommer begge i syv slag!

Har du planer om å fikse opp litt hjemme i romjula, eller kanskje litt ut i januar en gang, så kan denne premiepakken komme godt med. Her kan det engelske tulleordtaket «Do your best, chauk the rest» absolutt vær et et humoristisk innspill, men sannheten er at fug og lim er viktige komponenter i en god oppussing. Her er en knallgod startpakke som dekker de aller fleste utfordringene du kan møte på.

Julekalenderen kan du følge i Sikas sosiale medier, der du kan delta på både Facebook og på Instagram. Det trekkes to vinnere per uke, én fra Instagram og én fra Facebook. 

Multiteknologisk vidunder

Se flere bilder
MultiTech patron

Foto: Sika Norge

MULTIVERKTØY: Denne limer, tetter og fuger, og finnes i syv farger. 

MultiTech fra Casco er en verktøykasse på patron. Dette er en ganske elastisk lim- og fugemasse som passer til nesten alle arbeidsoppgavene i boligen, hytta, båten eller andre plasser både ute og inne. Siden den tåler bevegelse, støt, vibrasjoner og store temperatursvingninger så finner du lett mange oppgaver den kan løse – og den kommer i syv forskjellige farger. Er du den heldige vinneren av denne kalenderen mottar du absolutt alle fargene! 

Klart til glatting

For å få et bra resultat er det viktig å fukte fugene med et glattemiddel. Dette kommer ferdig blandet og klar til bruk, du sprayer direkte på overflaten og drar over med fingeren eller en fugeglatter. Fordelen med å bruke et ferdigblandet glattemiddel fremfor såpevann er at du unngår å bruke for sterk såpe, få uheldige kjemiske reaksjoner mellom såpevannet og fugemassen, og du får like bra resultat hver gang.

Se flere bilder
flaske glattevæske

Foto: Sika Norge

BEDRE ENN SÅPE: Med produsenten egen glattevæske slipper du blande såpevann, som kan bli for sterkt eller sette i gang en kjemisk reaksjon med fugemassen. 

Kraftvask i våtservietter

Når du fuger og limer blir det alltid litt søl; det er rett og slett bare sånn det funker. Power Wipes fra Sika fjerner en rekke kranglete flekker: fingermerker, skitt, smuss, matflekker, olje, fett, bensin, blekk, delvis herdet fugemasse og malingsflekker. Her er det bare å sette i gang og tørke bort!

Se flere bilder
gul rund boks

Foto: Sika Norge

VÅTSERVIETTER: Eventuelt søl kan enkelt fjernes med rengjøringsservietter. 

Den eminente fugeglatteren

Mange er vant til å glatte fuger med fingeren, og så lenge fingeren er ren og dekket i et lag glattemiddel skal det gå helt fint. For deg som vil ha akkurat samme vinkel på alle fugene hver gang, sliter litt med koordinasjonen, hater å være klissete på fingrene eller kanskje har lange negler, er en fugeglatter et smart lite verktøy. Den kommer med en rekke buer og kanter og vinkler, så her er det bare å sette i gang med glatteverktøyet.

Se flere bilder
pakke med glatteverktøy

Foto: Sika Norge

GLATTEVERKTØY: For å slippe å bruke fingrene er et glatteverktøy et supert hjelpemiddel. Det sikrer også lik fasong på fugene hele veien. 

Fugepistol

Helt til slutt er det klart det følger med en fugepistol i denne luken. For å påføre for eksempel MultiTech, eller alt annet som kommer på patron, trenger du nemlig en slik. Er du allerede litt erfaren med fuging kjenner du godt til konseptet, denne fugepistolen spesifikt har svært god utveksling og er en favoritt hos mange.

Se flere bilder
sort fugepistol

Foto: Sika Norge

FUGEVERKTØY: Ved hjelp av et trykkhåndtak på fugepistolen, trykker man et stempel inn i fugepatronen som deretter presser fugemassen ut av den tilklippede spissen på fugepatronen.

Mer informasjon
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.