IFI logo
Annonsørinnhold
Se flere bilder
Sikas julekalender: Luke 2 er åpen!

Foto: Sika Norge

Sikas julekalender: Luke 2 er åpen!

Første adventsluken til Sika er unnagjort, og ellers i det ganske land har mange har dratt frem julepynten. Mens noen tviholder på tradisjonen om å pynte juletreet lille julaften, er det i mange hjem allerede pyntet med ulike farger. I denne luken kan du vinne alle de ulike fargerike flaskene med Sikas velkjente trelim!

 

Mange julehjem inneholder dekorasjoner i tre, og tre både sveller og krymper ettersom hvordan treverket tar til seg luftfuktighet. Dette kan fort føre til små sprekker, eller at det rett og slett faller helt fra hverandre. Dette løser du enkelt med lim! Her er en presentasjon av de fem ulike trelimene, og hva de kan brukes til.

 

Julekalenderen kan du følge i Sikas sosiale medier, der du kan delta på både Facebook og på Instagram. Det trekkes to vinnere, én fra Instagram og én fra Facebook. 

Gul som juletrestjernen

Trelimet med gul kork er spesialtilpasset liming av not og fjær. For dere som da tenker fiskeredskap og fuglefjær så er det ikke helt riktig i denne sammenhengen: Not og fjær er nemlig navnet på skjøtesystem i tregulv og det er derfor det står «Floor » på tuben. Så med dette limet kan brukes til parkett og laminat – men også andre trelimoppgaver som skal tåle litt fukt.

Se flere bilder
oransje limflaske med gul kork

Foto: Sika Norge

TRELIMET har gul kork.

Grønn som juletreet

Den grønne korken hører til tuben som er utviklet for å lime treverk til andre materialer som metall, plast og gummi. Limet kan selvsagt også brukes når du skal lime tre mot tre. Dette limet trenger såkalt godt presstrykk når det skal tørke, så her er det nødvendig å klemme gjenstandene godt sammen underveis. Limet er løsemiddelfritt, og på tuben står det Polyurethane.

Se flere bilder
oransje flaske med grønn kork

Foto: Sika Norge

POLYURETHANLIMET med grønn kork brukes når tre skal limes til andre materialer. 

Sort som vinternatten

Tuben med sort kork er trelimet som er beregnet på innendørs bruk, og heter rett og slett «Indoor». Dette er det vanligste og enkleste trelimet, og det herder raskt – noe som  gjør limet enkelt å lykkes med. Det er egnet til de fleste trelimoppgaver, og limer godt på harde og vanskelige tresorter .

Se flere bilder
oransje limtube med sort kork

Foto: Sika Norge

INNENDØRSLIMET har sort kork og passer til det meste.

Rød som nisseluen

Utendørs er det den røde korken som gjelder, og dette trelimet er egnet til liming av skjøter på treverk og møbler der fuktbestandighet er viktig. Er du godt kjent med limspesifikasjoner så kan det nevnes at dette er et lim med D3-kvalitet. I praksis betyr at selv om limet tåler fukt godt, bør gjenstander overflatebehandles for maks holdbarhet. Limet heter «Outdoor».

Se flere bilder
oransje limtube med rød kork

Foto: Sika Norge

UTENDØRSLIMET har rød kork. 

Blå som blåtimen

Vinterlimet «Winter» med blå kork er et lim som ikke er følsomt for frost, og tåler å bli transportert og lagret ved temperaturer ned til -30 °C. I tillegg kan du lime med det ned til -10 °C, så her er ikke blå tall på gradestokken en unnskyldning for å vente med å sette i gang med prosjekter. Limet er beregnet for liming innendørs, ute under tak, og kan også passe godt til liming av papp, kartong, tekstiler og fiberplater.

Se flere bilder
oransje limtube med blå kork

Foto: Sika Norge

VINTERLIMET har blå kork, og tåler lave temperaturer. 

Mer informasjon
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.