IFI logo
Se flere bilder
Setter farge på det sosiale hyttelivet

Foto: ifi.no

Setter farge på det sosiale hyttelivet

Over halvparten av alle norske hytteeiere pusset opp fritidsboligen sin i løpet av fjoråret. Og på hytta er det oppholdsrommet som prioriteres når penselen svinges.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Hjemme er det først og fremst bad og kjøkken som fornyes, men på hytta er det andre verdier som teller. Der er det sosiale livet i sentrum, og nettopp derfor er vi mest opptatt av stua, mener trendanalytiker Gunn-Helen Øye ved Prognosesenteret.

Fargene inntar hytteveggen

Den tradisjonelle norske hytteestetikken trues av moderne smak. Bonderomantikk og trehvite vegger viker for farger og et lettere uttrykk, og det er særlig hyttene ved sjøen som skifter stil.

- I forbindelse med oppussing av sjøhyttene er farger veldig viktig. Nordmenn er veldig glade i blått og i et svalt maritimt uttrykk. Vi prøver å fange den nordiske sommerstemningen gjennom farger, tekstiler og møblering, mener Øye.

Tar tregensa

Også over tregrensa er det imidlertid i ferd med å skje fargerike endringer. Fargeskalaen er en annen enn den du finner i sjøkanten, men det tunge bondepreget er i ferd med å miste hegemoniet.

- Hyttemøblene er på vei ut. Vi vil sitte og ligge komfortabelt og med endring av møblementet følger også en endring av fargesettingen, mener administrerende direktør Bjørg Owren i Informasjonskontoret for farge og interiør (Ifi).

Tradisjonsfargene vil fortsatt brukes, men de vil dempes og patinering, lasur og rosemaling vil opptre i kombinasjon med nye teknikker og ideer.

- Trehvite vegger får farge, malte gulv er også i ferd med å innta hyttene og beisede vegger skaper et røft og ujålete inntrykk, mener Owren.

Til høsten lanserer Ifi et helt nytt temahefte om maleteknikker. Her vil du trinn for trinn lære hvordan panel kan behandles og forvandles.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.