IFI logo
Se flere bilder
SETT FARGE PÅ DAGEN

Foto: Kristian Owren/ifi.no

SETT FARGE PÅ DAGEN

Vår og forsommer er tid for å friske opp og sette farge på uterommet. I maling- og byggvareforretninger over hele landet fokuseres det på fargeglede i nærmiljøet.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liten innsats - stor forandring

Det er utrolig hvor annerledes alt kan bli om du spanderer en liten malingskvett her og der. Og det er jo sånn, at det aller meste faktisk kan males. I løpet av noen formiddagstimer kan du forandre prosaiske gjenstander som postkasse, søppelkasse eller de gamle blomsterkrukkene til dekorative elementer som lyser opp i utemiljøet. 

Se flere bilder
Liten innsats - stor forandring

Foto:

Raskt - enkelt og effektfullt

Det er verken vanskelig eller tidkrevende å male ulike gjenstander som befinner seg rundt huset, men skal resultatet bli bra, er det visse hensyn du må ta. For det første er det viktig her, som alltid når noe skal males, at underlaget er rent, tørt og fast. Grundig rengjøring med kraftvask vil nesten alltid være nødvendig; som regel bør flatene mattes ned med slipepapir etter vaskingen. Husk at når treverk vaskes, har det lett for å oppstå fiberreisning som bør slipes bort. Også når det gjelder nye gjenstander, starter du med en grundig vask. De kan være innsatt med ulike kjemikalier eller de kan ha blitt tilsmusset på lageret eller under transporten.

Se flere bilder
Raskt - enkelt og effektfullt

Foto:

Ulike materialer

Små og store ting du finner i hagen eller på terrassen, er oftest laget av mange ulike materialer, som tre, plast, jern, kopper stål, keramikk eller betong. Det betyr at valg av maling, verktøy og måten du gjør arbeidet på, vil variere. Det kan være snakk om maling, beis, lakk eller olje. Hos faghandelen får du den hjelpen du trenger til å velge riktig produkt, og du får nødvendig veiledning for å kunne gjøre jobben riktig. En ting som er viktig å merke seg: i tillegg til å velge farge, må du også tenke nøye gjennom hva slags glans du er ute etter; vil du ha blankt eller matt uttrykk? Dette er et forhold som har avgjørende betydning for utseendet.

Se flere bilder
Ulike materialer

Foto:

Finn din nærmeste
Mest lest
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Guide til grunning – før maling

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

Når kan man beise terrassen?
Gjør det selv

Når kan man beise terrassen?

Litt avhengig av hvor i landet du befinner deg, er slutten av mars tiden for å beise terrassen. Men det er én viktig huskeregel til deg som skal beise terrassen: Ikke start for tidlig.

Ny terrasse på en dag
Utendørs

Ny terrasse på en dag

Den gamle og slitne terrassen kan bli som ny på en dag. Med en terrassesliper som renser terrassebord med børster, uten bruk av vann eller kjemikalier, trenger du ikke vente på tørk...

Gi terrassen en ny start
Gjør det selv

Gi terrassen en ny start

Lag på lag med terrassebeis er ikke en god løsning. Det kan både flasse, se skjoldete ut og få uønsket farge. Rens treverket fra gammel behandling før du beiser på ny.

Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.