Kategorier

Meny

Konto

SETT FARGE PÅ DAGEN

Vår og forsommer er tid for å friske opp og sette farge på uterommet. I maling- og byggvareforretninger over hele landet fokuseres det på fargeglede i nærmiljøet.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
SETT FARGE PÅ DAGEN

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liten innsats - stor forandring

Det er utrolig hvor annerledes alt kan bli om du spanderer en liten malingskvett her og der. Og det er jo sånn, at det aller meste faktisk kan males. I løpet av noen formiddagstimer kan du forandre prosaiske gjenstander som postkasse, søppelkasse eller de gamle blomsterkrukkene til dekorative elementer som lyser opp i utemiljøet. 

Dele på Pinterest Liten innsats - stor forandring

Raskt - enkelt og effektfullt

Det er verken vanskelig eller tidkrevende å male ulike gjenstander som befinner seg rundt huset, men skal resultatet bli bra, er det visse hensyn du må ta. For det første er det viktig her, som alltid når noe skal males, at underlaget er rent, tørt og fast. Grundig rengjøring med kraftvask vil nesten alltid være nødvendig; som regel bør flatene mattes ned med slipepapir etter vaskingen. Husk at når treverk vaskes, har det lett for å oppstå fiberreisning som bør slipes bort. Også når det gjelder nye gjenstander, starter du med en grundig vask. De kan være innsatt med ulike kjemikalier eller de kan ha blitt tilsmusset på lageret eller under transporten.

Dele på Pinterest Raskt - enkelt og effektfullt

Ulike materialer

Små og store ting du finner i hagen eller på terrassen, er oftest laget av mange ulike materialer, som tre, plast, jern, kopper stål, keramikk eller betong. Det betyr at valg av maling, verktøy og måten du gjør arbeidet på, vil variere. Det kan være snakk om maling, beis, lakk eller olje. Hos faghandelen får du den hjelpen du trenger til å velge riktig produkt, og du får nødvendig veiledning for å kunne gjøre jobben riktig. En ting som er viktig å merke seg: i tillegg til å velge farge, må du også tenke nøye gjennom hva slags glans du er ute etter; vil du ha blankt eller matt uttrykk? Dette er et forhold som har avgjørende betydning for utseendet.

Dele på Pinterest Ulike materialer

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]