IFI logo
Se flere bilder
Renoveringsduk i taket?

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Renoveringsduk i taket?

Jeg holder på å pusse opp kjelleren, og har hørt om en renoveringsduk som heter Recover. Kan denne legges i taket for å få dekket ymse ujevnheter?

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fullt mulig å legge renoveringsduk i taket. Men duken du sikter til, Recover fra tapetprodusenten Borge, er en svært tykk variant. Denne duken er ment for vegger der det er store ujevnheter, og er flott til sin bruk, men ikke like godt egnet til tak.

- Fordi den er såpass tykk kan den være vanskelig å få den til å feste i taket. Du vil derfor gjøre jobben enklere for deg selv ved å velge en tynnere renoveringsduk, anbefaler Roar Aune hos Borge.

Du bør også være klar over at renoveringsduker er laget for å ta opp ujevnheter, men ikke vil skjule store søkk. Er det plater du har i taket som du vil dekke til, vil med andre ord skjøtene mellom platene bli synlige. Disse bør derfor sparkles før du setter opp duken. Noen typer tak er også dårlig egnet som underlag fordi de kan følge bevegelser i huset.

- Jeg anbefaler ikke å legge renoveringsduk på Takess. Har selv prøvd dette, og til tross for grundig sparkling av skjøter opplevde vi at platene beveget seg såpass mye at det sprakk opp, forteller Aune.

 

 

 

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.