IFI logo
Se flere bilder
Rengjøringstips til forsømte gressklippere

Foto: IBG/Hagmans

Rengjøringstips til forsømte gressklippere

Har gressklipperen med seg gammel moro fra i fjor, i form av stivt, tørket gress som sitter dønn fast? Du kan enten hakke, skrape og slite det av - eller du kan ta den enkle løsningen...

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så er det den tiden på året igjen, at vi åpner boder og garasjer for å slippe ut gressklipperen. Det er ingen umulighet at vi får oss en overraskelse når vi drar gressklipperen frem fra sin vinterdvale. Restene fra fjorårets sesong har en lei tendens til ikke å la seg børste av med en enkel håndbevegelse, men derimot nærmest måtte hakkes av. Noen som kjenner seg igjen?

Det finnes heldigvis råd, for det er faktisk egne produkter beregnet nettopp på rens av gressklippere i faghandelen. Vaskemiddelet Gressklippervask fra Hagmans myker effektivt opp gammelt gress.

Produktet, som er tilgjengelig i Norge gjennom IBG, kommer på sprayflaske og er enkelt i bruk: først fjerner man løstsittende gress med en kost. Så sprayer man på det aktuelle området og lar middelet virke i 5-10 minutter. Spyl så av med vann, eller, om gjenstanden ikke tåler det, tørk av med en klut eller papir. Les bruksanvisningen på flasken nøye!

Se flere bilder
Sprayflasken gjør Gressklippervasken enkel å påføre.

Foto:

Sprayflasken gjør Gressklippervasken enkel å påføre.

Viktig vedlikehold

Det er lite, om intet, som er vedlikeholdsfritt, og både gressklippere i klassisk forstand, robotgressklippere, gresstrimmere og annen motordrevet hageredskap bør holdes rene – dette forlenger levetiden. Gressklippervasken er derfor kjekt å ha i boden til alle disse verktøyene.

- Produktet er relativt nytt i Norge, og er spesielt velegnet til hage- og landbruksredskaper som er sensitive for bruken av vann ved rengjøring, forteller Kristoffer Amundsen hos IBG. 

Mer informasjon:

www.ibg.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.