IFI logo
Se flere bilder
Rekordmange vil forandre hjemmet ditt

Foto:

Rekordmange vil forandre hjemmet ditt

I år søkte nesten 1000 håpefulle på de 28 norske studieplassene for interiørarkitekter. Og stadig flere bruker profesjonelle til å innrede både hjem og kontor.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Årlig utdannes henholdsvis 15 og 12 norske interiørarkitekter på Kunsthøgskolene i Oslo og Bergen.  Det har vært en jevn økning i interessen for faget siden 1990-tallet, sier daglig leder Magdalena Eckersberg i Norske interiørarkitekter og møbeldesigneres landsforening (NIL).

Nye veier

Stadig flere private institusjoner utdanner også interiørdesignere og -konsulenter. Ved Merkantilt institutt (MI) i Oslo har antall søkere steget hvert år de siste fem årene. I år opplevde skolen en ti prosents søknadsøkning i forhold til fjoråret.

I høst starter også det landsdekkende NæringsAkademiet et nytt studietilbud innen interiør på 13 studiesteder.

- Vi har sett et stort behov for flere studieplasser innen dette faget. Det nye tilbudet er et yrkesrettet studium med vekt på bruk av ny teknologi, og vi har stor pågang fra interesserte studenter, sier markedsansvarlig Cecilie Lyse Hørthe

Større bruksområde

- Det er fortsatt slik at de fleste interiørarkitekter jobber med kontorprosjekter, men de siste fem årene er det en sterk trend at også privatpersoner bruker profesjonelle når de skal utforme hjemmet, sier Magdalena Eckersberg i NIL.

Eckersberg mener også at arbeidsfeltet for profesjonelle innen interiør stadig blir større. - I dag er det for eksempel mange som jobber med ulike konsepter innen butikkinnredning og utstillingsdesign, sier hun.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.