Kategorier

Meny

Konto

Rekordmange nye boliger i mars

I mars i år ble det igangsatt nesten dobbelt så mange nye boliger som samme måned i fjor. 2006 ser ut til å bli et rekordår for antall nye boliger.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Rekordmange nye boliger i mars

Foto: Øistein Lie/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ferske tall fra Prognosesenteret viser en formidabel økning i antall nye boliger her til lands. En økning i mars på hele 93 prosent fra samme periode forrige år er en indikasjon på at vi står ovenfor et nytt rekordår.

- Egentlig bygges det for få nye boliger, forteller Kjell Senneset ved Prognosesenteret. Og legger til at alle utbyggerne jobber for fullt.

Han forklarer utviklingen som et resultat av at det er gode tider kombinert med økt befolkningsvekst.

Økning i første kvartal

Etter en liten nedgang på antall påbegynte boligprosjekter i januar og februar, i forhold til i fjor, viser mars seg å bli en voldsom opptur. Selv med en tilbakegang sammenliknet med forrige år i januar og februar ender vi allikevel på en total økning på 13 prosent i første kvartal.

- Januar og februar i fjor var ekstrem. Grunnen til at det var en liten tilbakegang i disse månedene i år er ikke noe mer mystisk enn at vi hadde en lang vinter med mye snø, forteller Kjell Senneset.

Årstendensen

I fjor ble 31 608 nye boliger påbegynt her til lands. Ifølge Prognosesenterets beregninger kommer vi til å slå dette tallet betraktelig i år, og må regne med om lag 32 595 nye boliger i løpet av 2006. Oslo og Troms er de fylkene som har vært utsatt for sterkest vekst hittil i år, mens nedgangen er størst i Finnmark og Telemark.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

SISTE ARTIKLER
[Some text some message]