Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Profesjonell hjelp til fargesettingen

Skal du pusse opp ute eller inne er det ikke bare å plukke ut en farge. Du må ha en plan.

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Profesjonell hjelp til fargesettingen

Foto: Jon Halvorsen og Øistein Lie/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er dette Nordsjö nå vil hjelpe forbrukerne med. Gjennom de to nye brosjyrene "Eksteriør fargeveiledning" og "Interiør fargeveiledning" kan du finne din egen og husets stil - og få en definert gruppe farger å forholde deg til.

 

Begge veilederne er delt inn i gruppene Tidløs, Moderne, Nøktern og Tradisjonsrik med tilhørende eksempler på utvendig arkitektur og innvendig stil. Har du et moderne, spennende hus og fargesetter deretter, er det naturlig at fargeholdningen også gjenspeiles i interiøret. Det samme gjelder for de andre gruppene. Brosjyrene inneholder informasjon om stilartene, gode råd i en oppussingsfase samt utbrettbare fargekart.

  

- Vi har sett grelle eksempler på funkishus med profilerte lister og takrosetter. Ved å informere om de forskjellige stilartene og hva som kjennetegner disse, vil forbrukerne lettere kunne foreta riktige valg, sier salgssjef Stine Gundersen.

Demp fargen

Nordsjö har hyret inn profesjonelle aktører for å sette stil og farge i system. Eksteriørfargene og bruken av disse er utarbeidet av sivilarkitekt Jack Evrin, mens interiørarkitekt Turid Wiggen har satt sammen interiørfargene.

 

- Hva er tidløs, moderne, nøktern og tradisjonsrik?, spør vi Jack Evrin.

- Egentlig er det litt flytende, uten markante skiller. Tidløse boliger kan være fra forskjellige stilepoker, men tidløse boliger bør ha tidløse farger som ikke stikker seg frem. I den senere tid har vi sett bruk av stadig sterkere og kraftigere farger - som på en eller annen måte etter hvert blir normalt. Men min mening er at når folk velger en slik farge har de kanskje ikke fått god nok veiledning. Den valgte farge bør alltid være dempet i forhold til det folk tror de skal ha, for store husflater vil alltid virke kraftigere enn små fargeprøver. Det er også viktig at fargen står til omgivelsene - som foruten natur er både gamle og nye nabohus.

 

- Moderne hus er ofte i en forenklet stil. Noen kaller det funkis, selv om det ikke er riktig. Jeg mener at enkelhet krever kulørsvake farger. Det samme gjelder for nøkterne hus. Det ligger en viss knapphet i ordet nøktern, og knapphet betyr også en begrensning i fargevalget. For tradisjonsrik stil gjelder brunt, oker og rødt, samt noen sandsteinsfarger.

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]