Kategorier

Meny

Konto

menu
Annonse
Annonse

Polyflor inntar Svalbard

Verdens nordligste gulvlegging finner sted i Norge. Ikke på fastlandet, men på Svalbard. Her finner vi et klima og et miljø som stiller store krav til produktvalg.

cloud_download
fullscreen
 • Svalbard Satelittstasjon, SvalSat, ligger på Platåberget like i nærheten av Longyearbyen, på 78 grader nordlig breddegrad. Den er verdens nordligste og best lokaliserte bakkestasjon for å hente ned data fra satellitter i polare baner. Dette gir Norge et supert utgangspunkt for jordobservasjon og miljøovervåkning. En av de største kundene er NASA.

  Foto:

 • Her i satellittstasjonens kontorbygg har Polyflor lagt et spesialdesignet gulv i et av trappehusene.

  Foto:

 • Et fornøyd trekløver utenfor det nye Sjøskrenten hybelhus i Longyearbyen med hele 88 hybler; (f.v.) Daglig leder i Polyflor Jan-Erik Jørgensen, Polyflors selger i nord, Raymond Olsen og gulventreprenør Tommy Anderssen som har sin virksomhet her på Svalbard.

  Foto:

 • I frisørsalongen er det lagt en vinylvariant med et mer eksklusivt preg, som også har vist seg å være både praktisk og slitesterkt.

  Foto:

 • MIX-kiosken på kjøpesenteret er svært trafikkert med grovt fottøy, men ser like fint ut etter mer enn fem års bruk.

  Foto:

 • Tre baske karer på tur i villmarken, f.v. Jan-Erik, Raymond og Tommy.

  Foto:

Annonse
Annonse

I år har skipslastene som går til Svalbard inneholdt betydelige mengder med gulvbelegg fra Polyflor Nordic.  I arktiske strøk er man utsatt for ekstremt tørr luft i store deler av året, og Svalbards klima blir ofte omtalt som Arktisk ørken.Konsekvensen er at bygninger og installasjoner av alle slag lever mer enn vanlig. Da er det viktig at gulvbelegget er egnet til å kunne stå i mot utfordringene og at de kan justeres etter behov.

Studenthybler

(f.v.) Daglig leder i Polyflor Jan-Erik Jørgensen, Polyflors selger i nord, Raymond Olsen og gulventreprenør Tommy Anderssen som har sin virksomhet her på Svalbard.

(f.v.) Daglig leder i Polyflor Jan-Erik Jørgensen, Polyflors selger i nord, Raymond Olsen og gulventreprenør Tommy Anderssen som har sin virksomhet her på Svalbard.

Blant de mange prosjektene Polyflor har vært involvert i på Svalbard dette året, er det nye hybelbygget, Sjøskrenten, til Norges arktiske studentsamskipnad.

- Vi skal ikke påstå at studenter er mer uvørne enn andre, sier maler Tommy Anderssen, som har vært ansvarlig for leggingen av gulvene, - men med såpass mye gjennomtrekk og et normalt studentliv så oppstår det jo litt søl og slitasje. Vi har derfor valgt å legge LVT på alle gulv vi har ansvar for her oppe på Svalbard. Vi sørger også for å kjøpe inn litt ekstra av de ulike typene gulvbelegg, slik at vi kan bytte ut vinylfliser som er slitt eller beskadiget. Vi er avhengig av sporadisk sjøveis transport og da kan utbedringer ta litt tid om vi ikke har sikret oss med et eget lite nærlager.

Utleieleiligheter

- På Svalbard er det slik at så godt som hele befolkningen bor i utleieleiligheter som eies av blant andre «Store Norske», UNIS, kommunen eller andre, fortsetter Anderssen, - det får konsekvenser for brukeratferden. Utleieavtalene går oftest over kun ett år, det medfører gjerne mer slitasje enn vanlig på gulvene; her tråkkes det gjerne inn med arbeidsstøvler, det synes til tider på vinylen. Vi har valgt å legge Expona LVT med nating, for at overgangen mellom flisene skal bli penere og holde seg bedre over tid. Gulvene monteres med Casco Proff Extrasom er ideell for formålet.

Kjøpesenteret

Både kiosken og frisøren har fått gulv fra Polyflor.

Både kiosken og frisøren har fått gulv fra Polyflor.

Over alt i Norge finner man et Thon-senter. Slik er det også her på Svalbard kan Anderssen fortelle:

- Vi har lagt gulv i MIX-kiosken og hos frisøren på senteret. Begge disse stedene har utstrakt trafikk og stor slitasje fra fottøy som kommer rett fra gaten, eller skal vi si arbeidsplassene. Her har vi også benyttet Expona, men i frisørsalongen har vi lagt en Expona-variant med parkett-look uten nating for å skape et mer eksklusivt uttrykk.

Oppdatert: 17.12.2019  

Polyflor Nordic

 • Polyflor Ltd. er en verdensomspennende leverandør av gulvbelegg til offentlige miljøer, som sykehus, sykehjem, skoler, barnehager, butikker, kontorer osv.
 • Hovedkontoret er i Manchester UK.
 • Polyflor Nordic har kontor, showroom og lager på Kjelsås i Oslo. Selskapet har et landsdekkende salgsapparat, og innehar en ledende posisjon i det norske gulvmarkedet.
 • www.polyflor.no

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Tarkett annons
Annonse
Tarkett annons
[Some text some message]