Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Byggma annons
Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Offentlig miljø

Polyflor inntar Svalbard

Svalbard Satelittstasjon, SvalSat, ligger på Platåberget like i nærheten av Longyearbyen, på 78 grader nordlig breddegrad....   Bilder av: Hanne Jørgensen
Verdens nordligste gulvlegging finner sted i Norge. Ikke på fastlandet, men på Svalbard. Her finner vi et klima og et miljø som stiller store krav til produktvalg.

I år har skipslastene som går til Svalbard inneholdt betydelige mengder med gulvbelegg fra Polyflor Nordic.  I arktiske strøk er man utsatt for ekstremt tørr luft i store deler av året, og Svalbards klima blir ofte omtalt som Arktisk ørken.Konsekvensen er at bygninger og installasjoner av alle slag lever mer enn vanlig. Da er det viktig at gulvbelegget er egnet til å kunne stå i mot utfordringene og at de kan justeres etter behov.

Studenthybler

(f.v.) Daglig leder i Polyflor Jan-Erik Jørgensen, Polyflors selger i nord, Raymond Olsen og gulventreprenør Tommy Anderssen som har sin virksomhet her på Svalbard.
(f.v.) Daglig leder i Polyflor Jan-Erik Jørgensen, Polyflors selger i nord, Raymond Olsen og gulventreprenør Tommy Anderssen som har sin virksomhet her på Svalbard.

Blant de mange prosjektene Polyflor har vært involvert i på Svalbard dette året, er det nye hybelbygget, Sjøskrenten, til Norges arktiske studentsamskipnad.

- Vi skal ikke påstå at studenter er mer uvørne enn andre, sier maler Tommy Anderssen, som har vært ansvarlig for leggingen av gulvene, - men med såpass mye gjennomtrekk og et normalt studentliv så oppstår det jo litt søl og slitasje. Vi har derfor valgt å legge LVT på alle gulv vi har ansvar for her oppe på Svalbard. Vi sørger også for å kjøpe inn litt ekstra av de ulike typene gulvbelegg, slik at vi kan bytte ut vinylfliser som er slitt eller beskadiget. Vi er avhengig av sporadisk sjøveis transport og da kan utbedringer ta litt tid om vi ikke har sikret oss med et eget lite nærlager.

Utleieleiligheter

- På Svalbard er det slik at så godt som hele befolkningen bor i utleieleiligheter som eies av blant andre «Store Norske», UNIS, kommunen eller andre, fortsetter Anderssen, - det får konsekvenser for brukeratferden. Utleieavtalene går oftest over kun ett år, det medfører gjerne mer slitasje enn vanlig på gulvene; her tråkkes det gjerne inn med arbeidsstøvler, det synes til tider på vinylen. Vi har valgt å legge Expona LVT med nating, for at overgangen mellom flisene skal bli penere og holde seg bedre over tid. Gulvene monteres med Casco Proff Extrasom er ideell for formålet.

Kjøpesenteret

Både kiosken og frisøren har fått gulv fra Polyflor.
Både kiosken og frisøren har fått gulv fra Polyflor.

Over alt i Norge finner man et Thon-senter. Slik er det også her på Svalbard kan Anderssen fortelle:

- Vi har lagt gulv i MIX-kiosken og hos frisøren på senteret. Begge disse stedene har utstrakt trafikk og stor slitasje fra fottøy som kommer rett fra gaten, eller skal vi si arbeidsplassene. Her har vi også benyttet Expona, men i frisørsalongen har vi lagt en Expona-variant med parkett-look uten nating for å skape et mer eksklusivt uttrykk.

Satellittstasjonen

Satelittstasjonens kontorbygg
Satelittstasjonens kontorbygg

Svalbard satellittstasjon - SvalSat - ligger på Platåberget like i nærheten av Longyearbyen, på 78 grader nordlig breddegrad. SvalSat er en av Kongsberg Satellite Services – KSAT - sine tre satellittstasjoner. KSATs øvrige anlegg ligger i Tromsø og Grimstad. Satellittstasjonen på Svalbard har en beliggenhet og en infrastruktur som har gjort meget attraktiv blant de store internasjonale satellitteierne, og den sørger blant annet for at Svalbard har bredbåndsforbindelse. For øvrig er NASA en av deres største kunder.

- Vi fikk et spennende oppdrag fra SvalSat, forteller daglig leder i Polyflor Nordic, Jan-Erik Jørgensen – da de skulle innrede et nytt trappehus. Selve trapperommet, på 3x6 meter, skulle ha et dekorativt gulv. Oppå dette gulvet skulle det monteres en trapp, hovedsakelig i glass, slik at gulvet skulle kunne beskues fra oven. I samarbeid med satellittstasjonen, oss her i Norge – og vår designavdeling i England, kom vi fram til et motiv alle var fornøyd med. Slike oppdrag byr på en artig utfordring i hverdagen. Vi ser fram til å fortsette våre vellykkede prosjekter på Svalbard i årene som kommer, avslutter Jørgensen.

Polyflor Nordic

  • Polyflor Ltd. er en verdensomspennende leverandør av gulvbelegg til offentlige miljøer, som sykehus, sykehjem, skoler, barnehager, butikker, kontorer osv.
  • Hovedkontoret er i Manchester UK.
  • Polyflor Nordic har kontor, showroom og lager på Kjelsås i Oslo. Selskapet har et landsdekkende salgsapparat, og innehar en ledende posisjon i det norske gulvmarkedet.
  • www.polyflor.no

Les også Svalbard - et hjem for kontraster

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Offentlig miljø

Nyeste artikler

TilTak annons