IFI logo

Plaget av tagging?

Som gårdeier er du kanskje plaget av tagging? Kanskje grunnen er at du fjerner den for sent.

Knut Randem/MLF

Knut Randem/MLF
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For taggeren er det viktig å få vist fram ”gjerningene” sine. Dersom du fjerner dem raskt, velger de en annen gård neste gang.

Avhenger av type

Å fjerne eller skjule tagging kan være en komplisert prosess. Gjort på feil måte, kan resultatet være at taggingen gnis inn i fasaden og ikke lar seg fjerne. Hvordan tagging skal fjernes avhenger både av type maling som er brukt av taggeren, og hvordan fasaden er bygget opp.

Se flere bilder
Avhenger av type

Foto:

Tagging kan fjernes fra både metall,plast, glass, tre og mur, men det er viktig å bruke riktige hjelpemidler. Spør gjerne en malermester om råd.

Kjemiske midler

Malermestrene kan maling. De vet også hvordan maling skal fjernes. Malermestrene vil fjerne taggingen med kjemiske midler og ved behov kan det også være nødvendig å male over for å skjule det som ikke lar seg fjerne.

"Antigraffiti"

Se flere bilder

Foto:

Med Anti Graffiti fra Akzo Nobel er det mulig å beskytte murbygninger, statuer, jernbanevogner etc. på en enkel måte. Systembehandlingen innebærer to produkter for å håndtere taggingen.

En fasade har egenskaper etter hvordan den er bygget opp. Å legge på et lag med ”antigraffiti” for å gjøre det lettere å fjerne nye tagger kan være riktig, men vær klar over at et slikt sjikt kan ødelegge egenskapene i fasaden din og føre til nye skader. På granitt, skifer og andre ubehandlede flater kan derimot et lag med ”antigraffiti” være riktig.

Effektive tiltak

Malermesteren gir råd om forebygging, men i de aller fleste tilfellene er rask og profesjonell fjerning av taggingen det mest effektive mottiltaket du kan gjøre. Inngå en fast avtale om fjerning av tagging med en malermester hvor pris og utrykningstid beskrives. Da slipper du å gjøre annet enn å ringe malermesteren når ny tagging oppdages.

Se flere bilder
Effektive tiltak

Foto:

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.