IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Olje et tidligere lutet og såpebehandlet gulv?

Foto: TreStjerner (illustrasjonsfoto)

Olje et tidligere lutet og såpebehandlet gulv?

Jeg har gamle tregulv i hele huset, som har blitt lutet og såpebehandlet for mange år siden. De ser stort sett fine ut, men kjøkkengulvet er veldig slitt. Jeg ønsker derfor å slipe det ned og påføre en ny, mer slitesterk behandling her, som samtidig ser mest mulig lik ut som de andre gulvene. Går det an å olje et slikt gulv?

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det går helt fint å slipe ned og olje dette gulvet. Å få fargen til å matche nøyaktig kan imidlertid bli en liten utfordring, men du kan klare å få det ganske så likt, sier Per Lund Nielsen, sjef for teknisk service hos TreStjerner.

Når du sliper ned gulvet vil du komme tilbake til treverkets originale farge, og kjøkkengulvet vil sannsynligvis bli en del lysere enn de øvrige gulvene.

- Det gjelder å finne en pigmentert olje som er mest mulig lik de andre gulvene, så det lønner seg å se på og eventuelt låne med seg prøver hjem fra fargehandleren. TreStjerner Gulvolje kan blandes i mange forskjellige farger, tipser Nielsen.

Når du har funnet den riktigste nyansen, er du lurt også å prøve ut oljen på et lite synlig sted på gulvet, for å se om fargen oppfører seg likt på ditt gulv som den gjorde på prøveplanken.

- Etter at gulvet er slipt godt ned, bør man også å rense grundig med TreStjerner Gulvrens, for å fjerne eventuelle rester av såpebehandling og for å gi oljen et best mulig underlag, som igjen gjør at man unngår skjolder, sier Per Lund Nielsen.

Når gulvet er slipt og renset, er det bare å påføre oljen etter produsentens anvisninger.

Se flere bilder
Illustrasjonsbilde som viser tregulv påført TreStjerner Gulvolje i fargen Hvit.

Foto:

Illustrasjonsbilde som viser tregulv påført TreStjerner Gulvolje i fargen Hvit.

Mer informasjon

TreStjerner

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Chera Westman  | 
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Mal fliser, i dusjen også
Gjør det selv

Det går helt fint an å male fliser i våtrom, også inne i dusj-sonen. Det er grunnarbeidet som avgjør hvor godt malingen sitter.

Camilla Delbekk(  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.