Kategorier

Meny

Konto

Nye krav til isolering

I dag har vi stadig strengere krav til isolasjon og energiforbruk enn tidligere.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Nye krav til isolering

Foto: Heidi Wexels Riser/ifi.no

Særlig mur- og betongfasader fra før ca 1960 har mangelfull isoleringsevne. En undersøkelse med termokamera kan gi klart svar på hvor ille situasjonen er.

Etterisolering

Det finnes en rekke etterisoleringssystemer, og i forbindelse med omfattende vedlikehold av fasaden bør etterisolering vurderes som et tiltak. Slik etterisolering gjøres på utsiden av fasaden. Pussbaserte etterisoleringssystemer er mye brukt fordi de blir en integrert del av fasaden. De er derfor godt egnet der det ikke er ønskelig å endre utseendet på fasaden. Detaljer i fasaden kan bygges opp igjen utenpå isolasjonen.

Ny fasade

Andre løsninger består i å bygge en ny fasade utenpå den gamle og legge isolasjon i mellom. Dette kan for eksempel være tegl- og betongsteinløsninger. Forutsetningen for et godt resultat er at det konsekvent benyttes ett system ved etterisolering og at fasaden bygges opp slik systemet er beskrevet. Kompetansen til utøvende håndverker er avgjørende for resultatet. I trefasader kan det etterisoleres ved at det borres mange hull i veggene fra utsiden. Deretter sprøytes det inn isolasjonsmasse. Hullene plugges og veggen males

Isolasjonsmatter

Av andre etterisoleringstiltak kan det være aktuelt å fjerne gammel stubbloftleire og legge inn isolasjonsmatter med langt større isolasjonsevne i stedet. Særlig på loft kan dette være et aktuelt tiltak for å holde energikostnadene nede.

Dele på Pinterest Fjerning av gammel stubbloftleire

Fjerning av gammel stubbloftleire

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

POPULAERT NU
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]