IFI logo
Se flere bilder
Nye krav til isolering

Foto: Heidi Wexels Riser/ifi.no

Nye krav til isolering

I dag har vi stadig strengere krav til isolasjon og energiforbruk enn tidligere.

Knut Randem/MLF

Knut Randem/MLF
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Særlig mur- og betongfasader fra før ca 1960 har mangelfull isoleringsevne. En undersøkelse med termokamera kan gi klart svar på hvor ille situasjonen er.

Etterisolering

Det finnes en rekke etterisoleringssystemer, og i forbindelse med omfattende vedlikehold av fasaden bør etterisolering vurderes som et tiltak. Slik etterisolering gjøres på utsiden av fasaden. Pussbaserte etterisoleringssystemer er mye brukt fordi de blir en integrert del av fasaden. De er derfor godt egnet der det ikke er ønskelig å endre utseendet på fasaden. Detaljer i fasaden kan bygges opp igjen utenpå isolasjonen.

Ny fasade

Andre løsninger består i å bygge en ny fasade utenpå den gamle og legge isolasjon i mellom. Dette kan for eksempel være tegl- og betongsteinløsninger. Forutsetningen for et godt resultat er at det konsekvent benyttes ett system ved etterisolering og at fasaden bygges opp slik systemet er beskrevet. Kompetansen til utøvende håndverker er avgjørende for resultatet. I trefasader kan det etterisoleres ved at det borres mange hull i veggene fra utsiden. Deretter sprøytes det inn isolasjonsmasse. Hullene plugges og veggen males

Isolasjonsmatter

Av andre etterisoleringstiltak kan det være aktuelt å fjerne gammel stubbloftleire og legge inn isolasjonsmatter med langt større isolasjonsevne i stedet. Særlig på loft kan dette være et aktuelt tiltak for å holde energikostnadene nede.

Se flere bilder
Fjerning av gammel stubbloftleire

Foto:

Fjerning av gammel stubbloftleire

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.