IFI logo
Se flere bilder
Ny maling, nytt verktøy

Foto:

Ny maling, nytt verktøy

De siste månedene har malingsprodusentene introdusert en rekke miljøvennlige vannbaserte interiørmalinger. Oppussingsglade nordmenn kan glede seg over miljøvennlige alternativer, selv til vinduer og lister.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele 90 prosent av oss har sverget til tradisjonell oljemaling når panel, dører og lister står for tur. EU vil forby disse malingstypene i 2007 og 2010, men produsentene er i forkant og lanserer stadig nye vannfortynnede produkter.  Det er en fordel for miljøet og for deg og meg.

Vannbaserte malingstyper lukter nesten ikke, tørker raskere og dekker bedre. Men fordi den tørker såpass raskt, stilles det andre krav til både verktøy og utøver.

- Vi har utviklet en verktøyserie basert på en avansert teknologi innen materialsammensetning som møter disse kravene, sier Jostein Brekka, Jordans produktansvarlige for malerverktøy. De nye Ultimate-penslene har syntetisk bust, som holder godt på malingen. I motsetning til naturbust, vil ikke syntetbusten sprike i vann. Den holder seg samlet og dette gir en meget høy grad av presisjon, spesielt på vanskelige oppgaver som vindussprosser eller smale lister, fremhever Brekka.

Raskt og planmessig

Vanntynnet maling krever raskt arbeid på små felter om gangen, fordi den tørker fort på overflaten. Er man bortpå med penselen da, blir det striper. Motstå derfor fristelsen til å småflikke etter at det er ferdigmalt på et sted.

- Man må kanskje venne seg til å male raskere og mer planmessig, tror Brekka, og legger til at en riktig pensel utgjør stor forskjell når det gjelder vanntynnet maling. Busten på en Ultimate-pensel er mikrobehandlet, det vil si at hvert hår i busten er splittet. Det gir myke overganger og ingen skjemmende striper. Penslene er perfekte for arbeid med panel/dør/list eller andre krevende malejobber. - Med litt trening kan du trekke en knivskarp strek med disse penslene, sier Brekka.

Enkel rengjøring

Siden de nye malingstypene er vannløselige, er penslene langt enklere å rengjøre.  Og denne penselen kan brukes mange ganger.

- Blikket er av rustfritt stål for at de ikke skal ruste ved lagring. Syntetisk bust beholder spensten ved bruk, og holder seg dermed mye lenger enn vanlige pensler, forklarer Brekka. Før bruk skal penselen stå ti minutter i vann, eventuelt white spirit hvis man bruker vanlig oljemaling. Da blir den 100 prosent optimal.

Ultimates malerverktøyserie består av syv pensler og fire ruller som gir unik presisjon og flott finish. Du får dem hos din faghandler.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.