Kategorier

Meny

Konto

Ny glød i edeltre

Hvis møbler av edeltre som teak, mahogny, bøk og lønn, er ubehandlet og står ute i all slags vær, ser de fort gamle og grå ut. Gråfargen betyr ikke at møblet er ødelagt, det trenger kun en rens og ekstra beskyttelse. Her er fremgangsmåten.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Ny glød i edeltre

Foto:

Hvis man skal pusse opp brukte utemøbler, gjelder det samme for edeltre som alt annet: Møblene må være rene før de beskyttes for sommersesongen.

Først renses møblet ved bruk av en spesialrens for utemøbler. Skitt og sopp løses opp når man bruker sterke vaskemidler og løsemidler også, men trefibrene i treverket kan bli skadet og følgelig vil treverket lettere suge til seg urenheter. Konsekvensen kan bli et "skittent" utseende på møblene. Ved bruk av en spesialrens utfører man en mer skånsom behandling. Påføringen skjer med meget fin stålull. Rensen fjerner kun skitten. Rensemidlet påføres uten vann og det forhindrer fibrene i treverket i å reise seg og lage en ru overflate. Rensen kan brukes uavhengig av tidligere behandling, men ikke på møbler som er lakkerte eller malte.

En spesialolje for utendørs treverk påføres dagen etterpå. Oljen trenger ned i treverket og forsegler det. Hvis oljen har en dårlig kvalitet vil man oppdage det ved at oljen legger seg som et sjikt på toppen.

Etter påføring av oljen kan man etter én time (ved romtemp.) tørke helt tørt med en klut. Møblet kan brukes etter 24 timer.

For å unngå råte- og soppangrep og for å bevare treets glød og naturlige farge, finnes en rekke vedlikeholdsprodukter tilpasset edeltre. Spanderes en vedlikeholdsolje av høy kvalitet vil beskyttelsen bli deretter. Her får man hva man betaler for.

©ifi 2002

Dette trenger du:

Olje

Rensemiddel

Rene filler

Pensel

Stålull fin

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]