Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Nøytral ramme gir mange muligheter

Å fornye badet er ressurskrevende, derfor blir det ekstra viktig velge løsninger vi vil trives med over lang tid. Med en nøytral fargeskala, som på dette badet, blir det enkelt å fornye baderommet uten de store innvesteringene. Med nye lekre håndklær og litt småting kan badet raskt få en ny stil

 • Det nye baderommet har fått klassiske hvite fliser og et nøytralt lysegrått gulv. Både badekar og annen innredning er av det enkle, rene slaget. Det betyr at alt ligger til rette for å endre både fargesetting og stil. Med den gamle forgylte arvestolen og levende lys får baderommet et personlig, litt romantisk preg. Tykke hvite håndklær kombinert med kraftig fiolett gir et ganske eksklusivt preg til rommet. Både blomsterkrukken og småtingene er i en litt gammeldags koselig stil.

  Foto:

 • Med spreke knallfarger i den blå - grønne skalaen får baderommet en helt annen karakter. Og den litt uvørne stilen understrekes av stolen, en gammel spisestuestol som har blitt sjarmerende slitt etter hvert. Legg ellers merke til hyllen som ble skapt når man bygget inn cisternen til hengetoalettet og noen gamle rør. Her det plass til ekstra håndklær, men og så rikelig med plass til blomster og lys, en radio og andre ting som kan skape en hyggelig stemning på badet.

  Foto:

 • Om du vil holde den rolige og mer fargenøytrale stemningen kan det være flott med sort. Det skaper en klar kontrast og en smule dramatikk. Med håndklær i sort og hvitt står du jo selvsagt fritt til å putte inn nesten hva det skal være. Det kan like gjerne være moderne og stramt som sjarmerende gamle ting. Og glem ikke at det går an å henge bilder på badeveggen - så lenge du unngår steder der det blir direkte sprut. Det er ikke bra verken for bildene eller veggen. Det skal nemlig lite til får det smyger seg litt fukt bak en flisevegg.

  Foto:

 • Det var en stund siden badet ble pusset opp sist, det ser vi både på stil og farger. Det er dusj over badekaret, det var det mest vanlige tidligere. Her er det også et stort deilig vindu, noe som slett ikke er en selvfølge på bad, selv i dag.

  Foto:

 • Bad og toalett var atskilt, nå er veggen fjernet.

  Foto:

 • 6)	Det store baderomsvinduet har fått en fancy liftgardin av transparent stort stoff. Det stopper det meste av innsynet, men først og fremst er det et morsomt visuelt innslag i rommet.

  Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

Kanskje går det 15-20 år mellom hver gang vi fornyer badet, så det er viktig med en god planlegging, både når det gjelder praktiske løsninger og det visuelle. Vi forandrer gjerne smak etter hvert og vi påvirkes selvsagt av moten. Dessuten kjennes det alltid godt med en liten fornyelse på de hverdagslige omgivelsene.

Da dette badet skulle renoveres ble veggen mellom bad og toalett revet for å få ett stort rom. I det nye badet har det blitt plass til både dusjkabinett og badekar, og med to vinduer har rommet blitt mye lysere.

Rommet er innredet med helt nøytrale farger. Hvite vegger gir masse lys, de grå gulvene er lette å holde rene. Den eneste kontrasten blir treverket i dører og toalettsete. Alt holder seg innenfor en nøytral naturskala, og kan kombineres med nesten alle andre farger. Dessuten er stilen så enkel at man kan velge tilbehør i nær sagt hvilken som helst stil.

Har du lyst på det elegante så sett gjerne inn en smekker stol, en stor kandelaber og kjøp håndklær som passer til. En blomstervase og noen fine krukker er kanskje alt som trengs. Foretrekker du det rustikke så slå til med en gammel krakk, kanskje et par blomsterpotter i betong eller grov keramikk og linfrottè i brunt og beige. Eller er du på den fargerike stilen? Da er det bare å dynge på med alt det morsomme du kan finne i butikkene om dagen. Enten du liker baderomsutstyr av plast eller du foretrekker andre materialer så er det utrolig mye å velge mellom.

Kanskje trenger du ikke gå til de store innkjøpene for å fornye et bad som dette. Se deg rundt i boligen din, kanskje passer den gamle arvestolen som er forvist til gjesterommet helt supert? Og hva med vasen og den lille skålen som står innerst i skapet? Det er de spesielle tingene - ikke nødvendigvis de ferdigkjøpte motevarene som setter et personlig preg på hjemmet vårt. Dessuten er det ganske gratis å prøve det vi allerede har i hus. Bruk fantasien - og du kan få et personlig og særpreget bad, selv med den mest alminnelige, enkle og nøytrale ramme!

Dette ble brukt

Fliser, hvite vegger: Nova 5500 Branco, Hvit Matt - HÖGANÄS

Fliser, lysblå vegg: Nova 5510 Azul Gelo, Isblå Matt - HÖGANÄS

Gulvfliser: Höganäs 7310 Gråblå - HÖGANÄS

Stol: ELLEN INTERIØR

Såpedispenser og krus: JAR-TEK

Pedalbøtte: JAR-TEK

Liftgardin: GREEN APPLE

Oppheng liftgardin: TOSO

Annet løsøre: PRIVAT
Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Les mer

[Some text some message]