IFI logo
Se flere bilder
Nøytral ramme gir mange muligheter

Foto: Espen Grønli/Kristian Owren/ifi.no

Nøytral ramme gir mange muligheter

Å fornye badet er ressurskrevende, derfor blir det ekstra viktig velge løsninger vi vil trives med over lang tid. Med en nøytral fargeskala, som på dette badet, blir det enkelt å fornye baderommet uten de store innvesteringene. Med nye lekre håndklær og litt småting kan badet raskt få en ny stil

Kari Osvold

Kari Osvold
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kanskje går det 15-20 år mellom hver gang vi fornyer badet, så det er viktig med en god planlegging, både når det gjelder praktiske løsninger og det visuelle. Vi forandrer gjerne smak etter hvert og vi påvirkes selvsagt av moten. Dessuten kjennes det alltid godt med en liten fornyelse på de hverdagslige omgivelsene.

Da dette badet skulle renoveres ble veggen mellom bad og toalett revet for å få ett stort rom. I det nye badet har det blitt plass til både dusjkabinett og badekar, og med to vinduer har rommet blitt mye lysere.

Rommet er innredet med helt nøytrale farger. Hvite vegger gir masse lys, de grå gulvene er lette å holde rene. Den eneste kontrasten blir treverket i dører og toalettsete. Alt holder seg innenfor en nøytral naturskala, og kan kombineres med nesten alle andre farger. Dessuten er stilen så enkel at man kan velge tilbehør i nær sagt hvilken som helst stil.

Har du lyst på det elegante så sett gjerne inn en smekker stol, en stor kandelaber og kjøp håndklær som passer til. En blomstervase og noen fine krukker er kanskje alt som trengs. Foretrekker du det rustikke så slå til med en gammel krakk, kanskje et par blomsterpotter i betong eller grov keramikk og linfrottè i brunt og beige. Eller er du på den fargerike stilen? Da er det bare å dynge på med alt det morsomme du kan finne i butikkene om dagen. Enten du liker baderomsutstyr av plast eller du foretrekker andre materialer så er det utrolig mye å velge mellom.

Kanskje trenger du ikke gå til de store innkjøpene for å fornye et bad som dette. Se deg rundt i boligen din, kanskje passer den gamle arvestolen som er forvist til gjesterommet helt supert? Og hva med vasen og den lille skålen som står innerst i skapet? Det er de spesielle tingene - ikke nødvendigvis de ferdigkjøpte motevarene som setter et personlig preg på hjemmet vårt. Dessuten er det ganske gratis å prøve det vi allerede har i hus. Bruk fantasien - og du kan få et personlig og særpreget bad, selv med den mest alminnelige, enkle og nøytrale ramme!

Dette ble brukt
 • Fliser, hvite vegger: Nova 5500 Branco, Hvit Matt - HÖGANÄS
 • Fliser, lysblå vegg: Nova 5510 Azul Gelo, Isblå Matt - HÖGANÄS
 • Gulvfliser: Höganäs 7310 Gråblå - HÖGANÄS
 • Stol: ELLEN INTERIØR
 • Såpedispenser og krus: JAR-TEK
 • Pedalbøtte: JAR-TEK
 • Liftgardin: GREEN APPLE
 • Oppheng liftgardin: TOSO

Annet løsøre: PRIVAT :

  Huskelisten din
  Finn din nærmeste
  Annonse
  Nyhetsbrev
  Motta tips og ideer!

  Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.