IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
Maling som gulner

Foto: Frode Larsen/ifi.no

Maling som gulner

Er du plaget med at den hvite interiørmalingen blir gul, har du kanskje valgt feil type maling. Det finnes noen malinger som gulner mer enn andre.

Åshild Tyssen Nyhus

Åshild Tyssen Nyhus
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når man maler veggen hvit, ønsker man helst at den skal fortsette å være hvit også i fremtiden. Når det hvite panelet så blir gult, blir mange skuffet. Problemet med gulningen kan komme som en årsak av den malingstype du har valgt.

Oljen er problemet

Mange som har malt veggen hvit med oljemaling opplever at den hvite fargen ikke varer. Årsaken til denne gulningen er at selve oljen i malingen gulner helt naturlig med årene.

Velg akryl

Velger du heller de vanntynnbare akrylmalingene vil du derimot beholde hvitheten lengre, da denne typen maling gulner lite. Denne begrensede gulningen skyldes at bindemiddelet akryl er svært lite gult og også gulner veldig lite over tid.

Har du oljemalte flater, vil det ikke skape problemer å bytte over til en akrylbasert maling. Og forhåpentligvis vil veggene dine være hvite, også noen år etter at du har malt.

Finn din nærmeste
Mest lest
Hvordan male fliser?
Gjør det selv

Å male fliser er en rask og rimelig måte å forandre på interiøret. Du kan velge blant et stort vell av farger, og skjule uønsket dekor på en enklere måte enn ved å rive og flislegge...

Chera Westman  | 
Guide til grunning – før maling
Gjør det selv

Når du skal gyve løs på ditt første oppussingsprosjekt, møter du på mange nye begreper. Et av dem du møter først, er grunning. Men hvorfor grunner vi, og når er det egentlig nødvendig?...

IFI.NO  | 
Mal fliser, i dusjen også
Gjør det selv

Det går helt fint an å male fliser i våtrom, også inne i dusj-sonen. Det er grunnarbeidet som avgjør hvor godt malingen sitter.

Camilla Delbekk(  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.