IFI logo
Se flere bilder
Malerullen som ikke dyppes i maling

Foto: Bosch

Malerullen som ikke dyppes i maling

Nå kan du male taket uten å få maling over halve gulvet. Raskere går det også.

Kjell M. Kaasa/NW

Kjell M. Kaasa/NW
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nordmenn i oppussingsmodus blir presentert for flere maletekniske nyheter i disse dager. Den mest oppsiktsvekkende er malerullen som ikke behøver å dyppes i maling.

– Det er en helt ny måte å male på. Malingen tilføres rullen gjennom en slange. Du slipper å transportere rullen fram og tilbake til malekaret hver gang du har tatt to-tre drag på vegg eller tak, sier produktsjef Stig Ekelund i Jernia.

Mengden maling som går ut i rullen styres med en knapp på håndtaket.

– Det er fem meter slange fra apparatet, så du kan male ganske så uavhengig av hvor malespannet står plassert i rommet, sier Ekelund.

Sølefritt

– Det vanlige når man maler tak med rulle, er å dekke til hele gulvet og så grise til med dryppende maling. Så lenge du bruker kvalitetsmaling slipper du det med denne nye metoden, sier Ekelund.

– Jeg har sett lignende apparater produsert i Østen bli presentert på messer, men de har vært av ymse kvalitet. Denne fra Bosch er i en annen klasse, sier han.

En annen malenyhet Jernia legger vekt på i år, er en malesprøyte. Et pistolgrep er koblet til en beholder med maling. Du holder sprøyten 20-30 centimeter unna virket som skal males.

– Den er helt ideell til stakittgjerder og lignende steder det er plundrete å komme til med kost. Jeg ser fram til å ta malesprøyten i bruk, for å si det sånn, sier Stig Ekelund i Jernia.

Se flere bilder
Sølefritt

Foto:

Farger tilbake

Boligen får mye oppmerksomhet som nordmenns sparebøsse, som kanskje er noe av forklaringen på hvorfor vi ligger i verdenstoppen i oppussing.

Mange har nå sett seg ferdig på minimalistiske, store, hvite flater.

– Fargene er tilbake, det er trendbyråer og interiøreksperter enige om. Men det er lenge siden man snakket om én retning i trendbildet, så det er ikke nødvendigvis enkeltfarger som dominerer, sier administrerende direktør Bjørg Owren i Informasjonskontoret for farge og interiør - ifi.no.

Hun advarer mot å slå seg helt løs i fargeskalaen fra første stund.

– Ikke mal de største veggene røde fordi du kom over en artikkel der det sto at dét var trendfargen. Stol på egen magefølelse for hva som er riktig for deg. Det kan være lurt å begynne i rom som ikke brukes så ofte, sier Owren.

 

Mer informasjon

www.jernia.no

www.bosch.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.