Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Rørkjøp annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
For gårdeier

Malerne som konkurrerer med farger

ETTER: Carina Myhrvold prøver å få kunden til å forstå at ton-i-ton blir kjedelig. Med noen kontraster fremhever man og sk...   Chera Westman/ifi.no og Creative Living
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Med gratis fargeveiledning fra en profesjonell interiørdesigner, lokker To Malere privatkunder og sameier. Samarbeidet blir satt pris på av kundene, som føler seg trygge og ivaretatt.
<b>FARGEPRØVE: </b>Frank Edvardsen er over gjennomsnittet interessert i interiør og farger, men vil ikke selv anbefale kundene spesifikke farger. (Foto: Chera Westman/ifi.no)
FARGEPRØVE: Frank Edvardsen er over gjennomsnittet interessert i interiør og farger, men vil ikke selv anbefale kundene spesifikke farger. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Privatkunder er ofte usikre på valg av farge og materialer, og for maleren som skal utføre oppussingen, føles fargerådgivning mange ganger ubehagelig. Risikoen for at kunden ikke blir fornøyd og skyller mislykket fargesetting på håndverkeren, gjør at maleren helst ber kunden om å bestemme farger selv.

Håndverksbedriften To Malere i Oslo har en annen løsning. De gir en time gratis fargeveiledning til alle usikre privatkunder og sameier som kjøper malertjenester fra dem.

– Vi samarbeider med en profesjonell interiørdesigner og opplever at mange kunder føler en veldig trygghet i det. Vi får mange gode tilbakemeldinger, sier Frank Edvardsen, en av to deleiere i To Malere.

Interiørinteressert maler

<b>FØR: </b>Denne stuen fikk nytt gulv og alle overflater sparklet og malt. (Foto: Creative Living)
FØR: Denne stuen fikk nytt gulv og alle overflater sparklet og malt. (Foto: Creative Living)

To Malere Interiør & Vedlikehold ble etablert i 2005 av Frank Edvardsen og Marlene Nybø. I dag har de 25 ansatte og hele Stor-Oslo som nedslagsfelt. Som de fleste håndverksbedrifter jobber de mest for utbyggere, entreprenører og i større prosjekter.

Men privatmarkedet og oppdrag for borettslag og sameier, med fasadearbeider, innvendig og utvendig malearbeid, oppussing og gulvlegging utgjør 10-20 prosent av omsetningen. Edvardsen beskriver seg selv som over gjennomsnittet interessert i farger og interiør. Men å gi kunder råd om hvilke gulvmaterialer, farger og tapeter de bør velge, det avstår han gjerne fra.

– Mange er usikre på fargevalg, de setter pris på å få kvalifiserte råd. Det eneste jeg vil si, er å anbefale dem å sette opp og vurdere ulike fargeprøver før de bestemmer seg, sier han.

Enkle råd

<b>UNDERVURDERT:</b>– Maleryrket er et litt undervurdert håndverk. Alle tror de kan male, sier interiørdesigner Carina Myhrvold.(Foto: Chera Westman/ifi.no)
UNDERVURDERT:– Maleryrket er et litt undervurdert håndverk. Alle tror de kan male, sier interiørdesigner Carina Myhrvold.(Foto: Chera Westman/ifi.no)

Isteden tilbyr To Malere én time gratis med interiørdesigner Carina Myhrvold, daglig leder i Creative Living Interiør og Boligstyling.

– Vi gjør det enkelt og ser på ulike fargeprøver. Jeg forsøker å finne ut av hva kunden liker, og prøver å finne en stil som kan passe hele hjemmet, slik at det ikke blir «klatt på klatt fra rom til rom», sier Myhrvold.

Hun har i en årrekke arbeidet med eiendom og interiør, og har de siste fire årene drevet bedriften Creative Living i Oslo. Selskapet har fem faste ansatte og er tilknyttet ulike lysdesignere, tekniske tegnere, retaildesignere og andre ulike faggrupper som involveres fra prosjekt til prosjekt, slik at de holder 10-12 personer i sving daglig.

<b> KJØKKENOMVANDLING: </b> Kjøkkenet ble flyttet, interiøret revet og rommet gjort om til soverom.  (Foto:Creative Living)
KJØKKENOMVANDLING: Kjøkkenet ble flyttet, interiøret revet og rommet gjort om til soverom. (Foto:Creative Living)
<b>KJØKKEN ETTERPÅ: </b> Det nye soverommet ble innredet i nøytrale farger. Alle flater er malt. (Foto: Creative Living)
KJØKKEN ETTERPÅ: Det nye soverommet ble innredet i nøytrale farger. Alle flater er malt. (Foto: Creative Living)
<b> FØR: </b>Et lite rom med mange ting... (Foto: Creative Living)
FØR: Et lite rom med mange ting... (Foto: Creative Living)
<b>ETTER: </b> ... ble til et ryddig rom i klassisk stil. (Foto: Creative Living)
ETTER: ... ble til et ryddig rom i klassisk stil. (Foto: Creative Living)
Les også Hvilken farge skal jeg velge?

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer For gårdeier

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons