Kategorier

Meny

Konto

Mal over spikerhodene

Ferdigmalt panel betyr ikke det samme som at du kan glemme alt som har med malingsarbeid å gjøre. Husk at også spikrene må isoleres med maling!

av   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Mal over spikerhodene

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ferdigmalt panel er både vel og bra når du skal bygge nytt, og mange er takknemlige for å slippe å henge på veggen og male etter oppsetting. Men å kalle det fullstendig ferdigmalt er likevel en sannhet med modifikasjoner, ifølge malermester Ole Andreas Klaveness. Mange glemmer at også spikerhullene trenger beskyttelse mot fukt.

               

De fleste snekkere bruker i dag en spikerpistol under oppsetting av panel. Når panelet males etter oppsetting, vil disse spikerne automatisk isoleres av malingen. Når så panelet er ferdigmalt ved oppsetting, blir saken derimot en annen.

    

- Når spikerpistolen skyter spikeren inn i treverket åpner treverket seg rundt hullet. Dersom det da samler seg vann ved dette punktet, kan det trekke ut i treverket og skape fuktskader, forteller malermester Ole Andreas Klaveness.

Det ferdigmalte panelet står kanskje i mange år før du maler det på nytt, og i mellomtiden kan det utvikle seg store fuktskader i områdene rundt spikerslagene.

Ved å gå over det ferdigmalte panelet etter oppsetting, og kitte og male over spikerne, er du sterkere rustet mot skader i veggen. Jobben er både relativt rask og enkel, og kan spare deg for mye bryderi i fremtiden.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]