Norsk Akustikksenter annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °
Utendørs

Litt Gaudí til terrassen

  •  
  •  
  Bilder av: Kristian Owren/ifi.no, Siv Amundsen-Lack/ifi.no (før og underveis)
Selv grå skiferheller blir spennende når de havner i rett selskap.
<b>FØR:</b> Uteplassen ga et veldig grått inntrykk, med singel i store deler av hagen.
FØR: Uteplassen ga et veldig grått inntrykk, med singel i store deler av hagen.

Et uterom i gråeste laget, med høye trær omkring og uten større innslag av fargerike blomster, var utgangspunktet for det som ble en norsk vri på katalansk fliskunst. Antoni Gaudí sine viden kjente mosaikkarbeider, ikke minst i Parc Güell i Barcelona, inspirerte designer Siv Amundsen-Lack til å lage sin egen flismosaikk i hagen. 

Herlig innslag

<b>FRISKT INNSLAG:</b> De rene fargene i mosaikken fremhever nyansene i de grå hellene.
FRISKT INNSLAG: De rene fargene i mosaikken fremhever nyansene i de grå hellene.

Flisinnslagene skaper liv uten å gi et urolig uttrykk – ikke bare på terrassen, men i hele hagen. Nyansene i de grå skiferhellene kommer også mer frem, i selskap med de andre fargene. 

Mosaikken består av frostsikre, glaserte fliser i ymse farger; koboltblått, grønt, terracotta, sort og hvitt. Gamle rester og biter av fliser er ypperlig å bruke, og gir en annerledes fornyelse som legger til rette for å skape en høyst personlig vri

<b>HYGGELIG KROK:</b> Putetrekkets blåfarge tar opp flisfargen, og er med på å skape helhet.
HYGGELIG KROK: Putetrekkets blåfarge tar opp flisfargen, og er med på å skape helhet.

God prosess

<b>KREATØREN:</b> Designer Siv Amundsen-Lack fester mosaikkbitene til skiferhellene.
KREATØREN: Designer Siv Amundsen-Lack fester mosaikkbitene til skiferhellene.

Frostsikre fliser, skiferheller, riktig fugemasse og fri fantasi er det som skal til, og Siv forteller at det slettes ikke er vanskelig.

– God planlegging er avgjørende. Vi utarbeidet en detaljert plan, som vi var tro mot. Det var en morsom prosess, og vi er veldig fornøyd med resultatet, understreker den svært kreative damen. 

Slik ble mosaikkflisene til

Flisene ble først knust i passe store biter, med hammer. Videre ble de støpt oppå skiferhellene, i et frostsikkert sementlim; en blanding av epoksy og mørtel. Massen tørket fort, derfor var det smart å ha mosaikkbitene klare i en bøtte, og lime kun små områder av gangen. Bitene ble satt tett sammen for å få et fint og variert mønster med like mellomrom for fugene.

De mosaikkledte hellene ble så lagt sammen med de andre, og her var det viktig å tilpasse høydeforskjellen, så overflaten ble jevn. Til slutt ble de bundet sammen av fugemassen, som danner en jevn, tett overflate. 

<b>BLÅ DETALJER:</b> Blåfargene er nydelige mot den røde husfargen. De gjentas i puter og krukker, som bidrar til å binde sammen uteplassen.
BLÅ DETALJER: Blåfargene er nydelige mot den røde husfargen. De gjentas i puter og krukker, som bidrar til å binde sammen uteplassen.
Les også Alt kan males - også blomsterkrukkene

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Mer Utendørs

Nyeste artikler