Kategorier

Meny

Konto

Litt Gaudí til terrassen

Selv grå skiferheller blir spennende når de havner i rett selskap.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Litt Gaudí til terrassen

Foto: Kristian Owren/ifi.no, Siv Amundsen-Lack/ifi.no (før og underveis)

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et uterom i gråeste laget, med høye trær omkring og uten større innslag av fargerike blomster, var utgangspunktet for det som ble en norsk vri på katalansk fliskunst. Antoni Gaudí sine viden kjente mosaikkarbeider, ikke minst i Parc Güell i Barcelona, inspirerte designer Siv Amundsen-Lack til å lage sin egen flismosaikk i hagen. 

Dele på Pinterest FØR: Uteplassen ga et veldig grått inntrykk, med singel i store deler av hagen.

FØR: Uteplassen ga et veldig grått inntrykk, med singel i store deler av hagen.

Herlig innslag

Flisinnslagene skaper liv uten å gi et urolig uttrykk – ikke bare på terrassen, men i hele hagen. Nyansene i de grå skiferhellene kommer også mer frem, i selskap med de andre fargene. 

Mosaikken består av frostsikre, glaserte fliser i ymse farger; koboltblått, grønt, terracotta, sort og hvitt. Gamle rester og biter av fliser er ypperlig å bruke, og gir en annerledes fornyelse som legger til rette for å skape en høyst personlig vri

Dele på Pinterest FRISKT INNSLAG: De rene fargene i mosaikken fremhever nyansene i de grå hellene.

FRISKT INNSLAG: De rene fargene i mosaikken fremhever nyansene i de grå hellene.

Dele på Pinterest HYGGELIG KROK: Putetrekkets blåfarge tar opp flisfargen, og er med på å skape helhet.

HYGGELIG KROK: Putetrekkets blåfarge tar opp flisfargen, og er med på å skape helhet.

God prosess

Frostsikre fliser, skiferheller, riktig fugemasse og fri fantasi er det som skal til, og Siv forteller at det slettes ikke er vanskelig.

– God planlegging er avgjørende. Vi utarbeidet en detaljert plan, som vi var tro mot. Det var en morsom prosess, og vi er veldig fornøyd med resultatet, understreker den svært kreative damen. 

Dele på Pinterest KREATØREN: Designer Siv Amundsen-Lack fester mosaikkbitene til skiferhellene.

KREATØREN: Designer Siv Amundsen-Lack fester mosaikkbitene til skiferhellene.

Slik ble mosaikkflisene til

Flisene ble først knust i passe store biter, med hammer. Videre ble de støpt oppå skiferhellene, i et frostsikkert sementlim; en blanding av epoksy og mørtel. Massen tørket fort, derfor var det smart å ha mosaikkbitene klare i en bøtte, og lime kun små områder av gangen. Bitene ble satt tett sammen for å få et fint og variert mønster med like mellomrom for fugene.

De mosaikkledte hellene ble så lagt sammen med de andre, og her var det viktig å tilpasse høydeforskjellen, så overflaten ble jevn. Til slutt ble de bundet sammen av fugemassen, som danner en jevn, tett overflate. 

Dele på Pinterest BLÅ DETALJER: Blåfargene er nydelige mot den røde husfargen. De gjentas i puter og krukker, som bidrar til å binde sammen uteplassen.

BLÅ DETALJER: Blåfargene er nydelige mot den røde husfargen. De gjentas i puter og krukker, som bidrar til å binde sammen uteplassen.

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]