Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Legg vinyl uten lim

Det lille massasjerommet trengte nytt gulv. På grunn av sine gode egenskaper ble vinylbelegg det naturlige valget. Denne type gulv lett å rengjøre, mykt å gå på og virker støydempende, samtidig som det har et friskt og pent utseende.

  • På dette underlaget kan vinylen legges direkte, uten bruk av lim.

    Foto:

  • Vinylbelegget skjæres med en gulvbeleggkniv.

    Foto:

  • Gulvet gir rommet en sval og beroligende atmosfære.

    Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Annonse
Annonse

En annen fordel er at i et rom under 20m2 kan belegget leggs uten lim. Det betyr at gulvet lett kan skiftes hvis man går lei - noe som gir rom for å boltre seg med farger og mønster.

Jon Hennie fra Tarkett mener det kan gå å legge belegget løst også i større rom. Men da må som regel belegget skjøtes. Til dette brukes dobbeltsidig tape.

- Vi anbefaler primært å legge belegget løst i mindre rom der det kan legges uten skjøter, sier Jon Hennie, som også forteller at vinylbelegget leveres i bredder på 2, 3 og 4 meter.

Vinyl egner seg i alle rom, bortsett fra bad og eneste krav til underlaget er at det er rent og plant.

Slik legges vinylbelegget:

1. Mål opp rommets nøyaktige lengde og bredde, og be gulvforhandler kappe belegget med 5 cm overmål.

2. Ta gjerne av fotlistene, så slipper du å sette på vaskelister senere. Vask listene og mattslip dem så er de klare for en liten oppussing de også.

3. Rull belegget ut på gulvet.

4. Dersom det er utgående hjørner, grovskjær belegget først. Skjær helt ned til gulvet, helt ytterst på hjørnet. Trekk deretter belegget forsiktig inn i nisjen.

5. Ved inngående hjørner markerer du hvor hjørnet er med en blyant. Brekk tilbake og skjær vekk det overflødige.

6. Press ned belegget mot veggen/listen med håndtaket på en saks eller lignende før du skjærer belegget med 3-4mm klaring med en gulvbeleggkniv. Denne får du kjøpt hos forhandleren.

En annen metode du kan bruker er at du etter nedpressingen, skjærer belgegget med 3-4mm klaring etter en linjal.

7. Så er det bare å sette på listene igjen. Det er viktig å ikke presse listene for hardt ned i belegget når du fester dem. Legg gjerne en tynn stålsparkel på belegget under listen der du stifter. Da vil ikke belegget låse seg fast.

8. Merker etter stifter/spiker sparkles og slipes lett før du gir listen et par strøk med maling. Det nye gulvet kommer bedre til sin rett når listverket også ser nytt ut.

Kilde: Tarkett

Disse fører produktet

Tarkett tlf. 32 20 92 00

Annonse
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Les mer

[Some text some message]