Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

La gulvet innrede rommet

På samme måte som et par sko kan gjøre hele antrekket, så kan et fargerikt og mønstrete gulv gjøre hele rommet. Resultatet er en unik og personlig stil, som får fram fargene og atmosfæren i rommet på en helt ny måte.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
La gulvet innrede rommet

Foto:

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Markedet bugner over av gulv i de lekreste farger og design - men hvordan finne et gulv som passer?

Stripene på langs får rommet til å se lenger ut

- Dette gulvet er en utsmykning av rommet i seg selv. Gulvlampene trekker elegant fargen fra gulvet over i interiøret, og stripene på langs får rommet til å virke lenger enn det er. Unngå for all del tepper og store blomstrete møbler i rom med mønstrete gulv. Det enkle er ofte det beste. Her er det gulvet som skal være blikkfang!

- Legg merke til hvordan den brune fargen i gulvet går igjen i treverket, stolene og det lille bildet på veggen. Stripene på tvers får gangen til å virke bredere. Hadde gangen vært enda smalere eller mørkere, kunne et gulv i lyse fargetoner gitt mer romfølelse. Diagonale striper kunne også ha gitt en spennende effekt, eller å male én av veggene i samme brunfarge som stripene.  

Dele på Pinterest

Annonse

- Her har man i aller høyeste grad latt gulvet få innrede rommet! Resultatet er en herlig, fargerik oase helt utenom det vanlige. - Hvem hadde vel ikke blitt glad av å komme inn i et slikt rom? Hemmeligheten er at interiøret utelukkende bygger på de samme fargene og mønstrene som man finner i gulvet. På den måten bevares harmonien, til tross for alle fargesammensetningene.

Dele på Pinterest

Kjøreregler for valg av mønstrete gulv:

av interiørarkitekt Wenche Aurland/ifi.no

  • Et mønstrete og fragerikt gulv er en utsmykning av rommet i seg selv, og passer derfor best i rom som er forholdsvis enkelt innredet.
  • Skap komplimenterende interiør ved å trekke ut en eller flere av fargene i gulvet, og la dem gå igjen i detaljene; for eksempel i gardinet, en pute, et bilde eller et møbel. Alternativt kan du la fargene i interiøret bestemme valg av gulv.
  • Lyse fargetoner vil føre til at rommet virker større
  • Striper på langs gjør at rommet ser lenger ut, mens striper på tvers får det til å se bredere ut.
  • Små mønstre er best til de minste rommene, mens litt større rom godt kan ha store mønstre.
  • Veggene bør holdes i lyse, nøytrale farger, slik at det er gulvet som framheves. Derimot kan det være flott å male bare én av veggene i en farge fra gulvet.
  • Kjøkken, gang, soverom og bad er rom som særlig egner seg for et mønstrete gulv.

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]