Porsgrund Bad annons
Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Krakelering

  •  
  •  
Mange muligheter med krakeleringslakk.   Bilder av:
Krakelering er en malingsteknikk som gir inntrykk av gammel maling som har sprukket. Med en spesiell krakeleringslakk får man samme utseende på kort tid.

Lakken kan brukes på alle typer overflater som kan males med vannbasert maling. Den egner seg spesielt godt til tremøbler for å gi disse et gammelt preg eller dekorative felt på vegger og dører.

Lakken som påføres gjør at malingen i bunn krymper og gir sprekker i overflaten. All vannbasert maling kan brukes, også heftgrunning. Dette er en veldig enkel prosess, som man raskt kan gjøre selv!

Fremgangsmåte krakelering

Det er viktig at overflaten er ren og fri for smuss før behandling. Eventuelle kvister lakkes med kvistlakk.

1. Underlaget grunnes med to strøk vannbasert interiørmaling i ønsket farge. Dette vil være fargen som sees i sprekkene i krakeleringen.

2. Påfør krakeleringslakken i et tynt lag i samme retning som malingen under. Tørketiden på lakken er avhenging av produkt og romtemperatur. Lakken ikke tørke lenge (ca 30 min. Den skal kun være overflatetørr. Dersom lakken blir gjennomtørr, oppnåes ikke ønsket effekt av krakeleringslakken.

3. Mal så over med en vannbasert interiørmaling i en annen farge enn bunnfargen. Påfør malingen i samme retning som bunnfargen. Etter få minutter starter interiørmalingen å krakelere.

4.Når malingen er tørr påføres et strøk med vannbasert lakk som toppstrøk for å beskytte overflaten.

Effekten av krakeleringen kan forsterkes ved å ha tykke lag med maling, kort tørketid for lakken før overmaling og stor kontrast mellom bunn- og toppfarge. En matt maling gir et tettere krakeleringsmønster.

Dette ble brukt:

  • Kvistlakk
  • Vannbasert interiørmaling
  • Krakeleringslakk
  • Vannbasert lakk
  • Pensel
Disse fører produktet:
  • Alanor tlf. 33 36 29 70
Les også Sett gullkant på nyttårsfesten

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Kommentarer

Nyeste artikler