IFI logo
Se flere bilder
Klart for tidenes byggmesse

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Klart for tidenes byggmesse

Etter 50 år er Bygg Reis Deg større enn noen gang. Byggmessen er Nordens største.

Kjell Magne Kaasa

Kjell Magne Kaasa
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Over 450 utstillere har bestilt plass på årets Bygg Reis Deg i Lillestrøm 27. september til 2. oktober. Det er flere enn noen gang for messen, som nettopp har fylt 50 år. Utstillingsarealet er i år på hele 16 500 kvadratmeter.

- Dette er årets største begivenhet i byggenæringen, sier administrerende direktør Halvard Gavelstad i Bygg Reis Deg AS.

Århundrets byggverk

Messen er Nordens største i sitt slag, og hadde 63 000 besøkende forrige gang, i 2003.

- Vi går for ny publikumsrekord i år. Folk har aldri brukt så mye penger på oppussing av boligen som nå. I tillegg har nordmenn mer penger å rutte med enn før, sier Gavelstad til Newswire.

Byggmessen åpnes av Kronprins Haakon. Han skal også overrekke pris til vinneren av konkurransen ''Århundrets byggverk'', som offentliggjøres under åpningen. Alle landets fylker har nominert sin kandidat. Atlanterhavsveien, Vemork kraftstasjon, Gjøvik Olympiske Fjellhall, Oslo Rådhus og begge Svinesund-broene er blant kandidatene.

- Men vi ser også fremover. Arkitektstudenter har konkurrert om å tegne fremtidens bolig. De beste forslagene stilles ut for publikum, sier Gavelstad.

Tekkes kvinnene

Tradisjonelt har mennene vært i flertall på Bygg Reis Deg.

- Vi ønsker oss flere kvinner hit. I år er for eksempel utstillere av kjøkken og bad bedre representert enn tidligere. VVS-bransjen har for første gang en hel paviljong for seg selv, sier Gavelstad.

Bygg Reis Deg er også en fagmesse, med seminarer hele uka. Nytt innen miljø og byggeprosesser er blant temaene som står på timeplanen i år. Det samme er dataprogrammenes inntok i boligkonstruksjon.

- Men først og fremst er dette messen hvor du kan rusle rundt og bli oppgradert på siste løsninger og materialer innen kjøkken, bad, hvitvarer, fasade, dører, vinduer og mye mer. Vi ønsker å inspirere folk, sier Gavelstad.

Besøk ifi.no

IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør demonstrerer maleteknikk og grunnarbeid på stand D4-17.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.