Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

Klar - ferdig. ferdig!

  •  
  •   Publisert:
  Kristian Owren/ifi.no
Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Julen nærmer seg, og det er tid for den årlige julevasken. Og i år skal du ikke plaske ned alt med grønnsåpe og salmiakk. Nå skal tørt fjerne tørt, vått fjerne vått og mer effektivt.

Ikke alle synes julevasken er like festlig, jeg har begynt å grue meg allerede. Så for å hjelpe deg og meg, har jeg funnet frem til noen gode tips for å gjøre jobben raskere og mer effektivt.

Tørr rengjøring

Norske husholdninger bruker i dag alt for mye vann og kjemikalier (såpe) i den daglige rengjøringen. En god huskeregel er at tørt støv fjernes best med rengjøring uten vann. Flekker og smuss som er påført vått, fjernes best med fuktig rengjøring.

Hvor skal vi starte?

Ved storrengjøringer er det lurt å starte innerst. Start med å vaske inne i skap, skuffer og dørhåndtak. Støvtørken tar du med en mikrofiberklut. Tørk nøye av billedrammer, TV, hyller, lamper osv.

Gulvet

Her holder det med støvsuging med påfølgende tørrmopping. Her finnes det mye fint i engangskluter på markedet, så slipper du å røre skitten. Er gulvet ekstra skittent kan du fukttørke gulvet med en godt oppvrid klut. Tilsett noen dråper med et nøytralt rengjøringsmiddel i vannet.

Men hva med lufta?

Mange savner grønnsåpelufta som hang i rommet etter storrengjøringen, men den trenger ikke å bli borte selv om du ikke vasker gulvet som før. Sett en liten skål med grønnsåpe gjemt under sofaen eller et skap, og lukten blir den samme som før.

Og for all del!

Ikke bland salmiakk og klor. I fjor opplevde en kvinne på Romerike å få seg en liten tur på sykehuset etter at hun blandet salmiakk og klorin, resultatet ble den farlige gassen kloramin som ga alvorlige pusteproblemer.

Flere gode tips følg lenkene på høyre side..

Lykke til med vasken!

Les også Vedlikehold av lær

Hold deg oppdatert   

Få siste nytt om interiør og oppussing fra ifi.no. Meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer

Nyeste artikler

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Motta nye artikler om nyheter, trender og tips fra ifi.no.
Registrer din e-postadresse her:
 
Tarkett annons