IFI logo
Se flere bilder
Kan jeg flislegge på parketten?

Foto: Produsent

Kan jeg flislegge på parketten?

Jeg har planer om å legge flis under en vedovn i stua. Fra før ligger det parkett på gulvet. Blir jeg nødt til å fjerne parketten, eller kan jeg legge fliser oppå tregulvet?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Du er ikke absolutt nødt til å fjerne parketten, og det er mange som legger fliser oppå parkett. Men det finnes noen gode argumenter for hvorfor du ikke bør gjøre det.

Treverk lever

For det første bør du fjerne parketten fordi det er et tregulv, og tre er et levende materiale.

- Et parkettgulv som er lagt flytende vil hele tiden være i bevegelse. Når så underlaget beveger seg, vil fliser og fuger rimelig raskt sprekke opp, forteller Inge Hansen hos Storeys.

Estetisk faktor

I tillegg til at det er en sikrere løsning å fjerne parketten, er det også en estetisk grunn til å gjøre det. Hvis man legger fliser oppå parkett må man ha en gipsplate mellom, og dette vil bygge opp en del i høyden.

- Man bruker for eksempel en gipsplate på 6 mm. Når man så legger på høyden på flisene, kommer man fort opp i 15-16 mm. Og en så stor høydeforskjell blir ikke særlig pent, forteller Hansen.

Fjern parketten

Den beste løsningen er nok derfor å fjerne parketten på det aktuelle området. Legg en gipsplate på platen som parketten har ligget på, og flislegg oppå denne igjen. På den måten blir flisene nedfelt i det øvrige gulvet, og resultatet blir mye penere, samtidig som risikoen for oppsprekking er betydelig mindre.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.