IFI logo
Se flere bilder
Intimitet og personlighet er fargetrenden

Foto: Tor Henning Stødal/ifi.no og Akzo Nobel

Intimitet og personlighet er fargetrenden

Intimitet er temaet for neste år. I hvert fall om man skal tro Akzo Nobel og Nordsjö som har gitt kolleksjonen trendfarger for 2007 navnet Intimacy. - Temaet for fargene er å komme nærme, være personlig og ikke perfekt, sier Per Nimer, designsjef og leder for Akzo Nobel Estetisk Center.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Colour Envelope #06 er det verdensomspennende kjemikonsernet Akzo Nobels forutsigelser om fargetrendene 2007. Kulørene vil bli brukt i blant annet malingproduktene fra Nordsjö.

Neste års farger har intimitet som fellestrekk, ifølge den internasjonale gruppen arkitekter, designere og fargeeksperter som står bak kolleksjonen.

Mykere

- Det finnes et behov for å myke op et hardt samfunn, sier Per Nimer, designsjef og leder for Akzo Nobel Estetisk Center som har koordinert arbeidet med Colour Envelope.

Trendkulørene er delt inn i fem grupper: Natural Surfaces, Structured Whites, Neutral Skins, Sparkling Greys og Colours on Black, og er blitt tatt frem for å passe både innendørs og utendørs. Interiørene fremover vil være inspirert av naturen og femininiteten i det myke, kvinnelige motebildet.

- Det er viktig å være personlig, kommer nærme og berøre, sier han.

Strukturer

Natural Surfaces innholder varme farger med en god dose oker eller grønt. Overflaten får gjerne være naturlig, eller inspirert av naturen. Malte kan for eksempel viltstrykes eller få ujevne strøk maling.

Overflatestruktur er også fremtredende i gruppen Structured Whites, som består av forskjellige hvite kulører, som går litt i beige eller gult. Strukturer og relieffer er best synlig på lyse flater, hvor skyggene blir tydelige.

Kulørene i gruppen Neutral Skins er preget av varme grå, gule og rødbrune toner, fra solbrunt til det hvitere, med innslag av koppar og bronse. Men her finnes også duse gulgrønne kulører.

Glitter og kontrast

Sparkling Greys er slett ikke kun grå toner, mer fargeskalaen går i en kaldere retning. Grått blir spennende sammen med litt silvermetallic eller glitter eller ved å bruke den samme kuløren i forskjellige glansgrader. Den grå gruppen innholder også aquablått, turkist og noen pudderrosa kulører som passer fint sammen med hverandre og det med gråaktige.

På sort fremheves og isoleres kulører. Sort gjemmer også strukturer, og du må gå nærme for å se mønster og tekstur. Det gjør sort til en svært intim farge. Kombinert med klare signalrøde, fiolette og eplegrønne farger dannes interessante kontraster i trendgruppen Colours on Black.

Naturinspirert

- Inspirasjonen fra naturen er den absolutt største trenden, sier Per Nimer og viser som eksempel til gruppene Natural Surfaces og Neutral Skins, hvor flesteparten av kulørene har noe gult i seg. Gult er jo en farge som finnes overalt i naturen.

- Vi skal gjerne blande mange forskjellige hvite kulører, og blande blankt og matt til et stort mangfold. Det går igjen i moten på klær også, med lag på lag i ulike materialer, forteller Per Nimer som mener variasjoner er in:

- Hvorfor bruke én gul tone når vi kan bruke fem? spør han retorisk.

Sorte fasader

I de nordiske landene vil det naturinspirerte og personlige dominere, med tynne linjer, feminine mønstre inspirert av naturen og med en personlig touch, gjerne i hvite og grå kulører, varme hudtoner eller naturfarger. Lenger ut i Europa er det svært trendy å male huset sort, og addere noen detaljer i en sterk kulør. Men dette tror ikke Per Nimer vil slå an så stort i Norge.

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.