IFI logo
Se flere bilder
Impregnering av steinfliser

Foto:

Impregnering av steinfliser

Vi har lagt marokkanske steinfliser i entréen og behandlet de med en steinimpregnering. Men dessverre ser vi at dette ikke holder, og flekker trekker inn i flisene med en gang. Hva kan vi gjøre?

Berry Alloc

Berry Alloc
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Er dere sikre på at dere har hatt på nok impregnering? Det er veldig viktig å mette steinen ordentlig, ellers vil ikke behandlingen ha den effekten det er tiltenkt. Som regel betyr dette at man må påføre impregneringen/oljen i flere omganger første gang, og at behandlingen må gjentas med jevne mellomrom etter hvert når dere ser at den slites bort.

- Det dere bør gjøre er å rense steinflisene grundig før de påføres ny impregnering. Det kan være lurt å kjøpe både rensemiddel og impregnering enten der dere har kjøpt flisene eller i en annen spesialforretning for fliser. Her møter dere folk som kan naturstein, og får produkter som er spesialtilpasset bruken, anbefaler Patrick Björklund hos Höganäs.

Når flisene er helt rene, kan dere legge på minst to lag med impregnering – muligens flere. Hvis dere drypper litt vann på overflaten når steinen er tørr vil dere raskt se om det trekker inn eller perler seg på overflaten. Perler vannet seg, er det påført nok – hvis ikke, ha på et strøk til. Lykke til!

 

 

 

Mer informasjon

www.golvabia.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.