IFI logo
Se flere bilder
I nattens mørke ser alt annerledes ut

Foto: Lasse Lerdal/Konzept K

I nattens mørke ser alt annerledes ut

En nattklubb ser veldig annerledes ut i dagslys. Å innrede for kveldstid innebærer annerledes utfordringer: - Interiøret utsettes for et ganske høyt aktivitetsnivå, og man må tenke på hva som faktisk synes, sier Heidi Knardahl, i Konzept K, som utformet interiøret på Manolo i Oslo.

Chera Westman

Chera Westman
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I oktober i fjor åpnet Manolo, et diskotek og nattklubb ved Solli plass i Oslo. Nattkubben, som før het Hammerston, hadde da vært oppussingsstengt under sommeren - imens eierne skiftet navn og interiør på stedet.

- I den bransjen er det viktig å være in, så etter cirka tre år kan det være lurt å gjøre en oppdatering eller endring, før stedet taper publikum, forteller Heidi Knardahl i Konzept K, som i tillegg til å stå bak interiørdesignet, distribuerer flere kule produkter brukt på Manolo.

Rød tråd

Manolo har et publikum i aldersgruppen fra 26 og oppover som åpenbart likte konseptet godt. Klubben er godt besøkt, og vrimmelbilder fra nattelivet publiseres på trendnettstedet Hipster hver uke.

- Vi traff godt med den røde tråden i interiøret. Vi har gode kombinasjoner av materialer som matcher hverandre i god kombinasjon med Manolos lysshow, forteller Heidi Knardahl.

Koks, grått og rust

Da Heidi ble koblet inn, hadde eierne allerede gått i gang med deler av oppussingen på egen hånd. De valgte å beholde layouten, en del av møblene og den faste innredningen, men fornyet noen møbler og fronter på bardisker, samt alle gardiner vegger og mesteparten av belysningen.

- Jeg har valgt alle farger med fokus på koksgrått og beige, samt innslag av rust. Vi blander tapeter med glitter og blanke innslag, med helt matt maling og med matchende gardiner.

Innstøpt siv

Bardiskene prydes av lekre akrylplater med innstøpte elementer av siv, i kombinasjon med krokodillemønstret tapet.

I hjørnet ved hovedbaren er det montert store veggplater med 3D-mønster, et av produktene Konzept K har agenturet for. Platene er lakkert i to farger: beige og rust og belyst med farget LED-lys som skifter farge etter en forprogrammert slynge.

- Ved innredning av nattklubber må man tenke på hva som synes om kvelden. Det er en helt annen måte å tenke på. Vi vil jo ikke bruke penger på ting som ikke synes allikevel, sier hun.

Tøff slitasje

Om natten er belysning et viktig element. Manolo har fått kule lamper fra ulike produsenter, men med verdensrommet som felles inspirasjonskilde.

- Alien-lampene har en matt, gummiaktig overflate som trekker til seg farget lys på en lekker måte. I kombinasjon med gobo-spotlightene, de sek store bevegelige spotlights som er knyttet til DJ-en, ble dette lekkert, sier hun.

Stor slitasje

- Vi må også tenke spesielt på slitasje. Interiøret blir jo utsatt for et til dels høyt aktivitetsnivå når publikum har det gøy og danser på bordene, smiler hun.

Også i kjelleren har Konzept Ks produkter fått pryde interiøret, der vaser andre dekorelementer er laget av et datterselskap til de som lager akrylplatene brukt på bardiskene.

- Eierne ble kjempefornøyd og jeg synes det fungerer bra. Viktigst er det dog at publikum synes det er kult, avslutter Heidi Knardahl.

Manolo Nattklubb & diskotek

Tapet: Stardust 104, 108, 403, Omexco/INTAG

Krokodilletapet: Gator Gator, Thibaut/INTAG

Akrylplater med siv: Dattenberg/Konzept K

3D-vegger: Interlam Design/Konzept K

Lamper: spotlights/Lightcom, Alien/Marathon og Nova/Northern Lightning

Gardiner og tekstil: Omexco/INTAG

Vaser og detaljer: Selection D/Konzept K

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.