IFI logoTil ifi.no AnnonseAnnonse
IFI logo
Se flere bilder
I det nye Berlin

Foto:

I det nye Berlin

Den heter AquaDom og kan på mange måter symbolisere det nye ekspanderende og innovative Berlin. Det 25 meter høye akvariet tårner i lobbyen til det nye Radisson SAS Hotel Berlin.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AquaDom er i seg selv en turistattraksjon - i en by som nå er av de mest populære reisemål blant Europas storbyer. Det har gått 15 år siden Muren ble åpnet en novemberdag i 1989 etter å ha delt byen i 28 år.

Den gamle promenadegaten Unter den Linden starter ved Brandenburger Tor og ble dermed i hele sin lengde liggende i Øst-Berlin. Her ved Brandenburger Tor finner vi det klassiske Hotel Adlon Kempinski fra Berlins tidligere storhetstid, som nå er helt rehabilitert og blitt like fornemt. Helt i den andre enden, der Unter den Linden avsluttes ved elva Spree med Berlin-domen på den ene siden og den gamle parlamentsbyggingen til DDR på den andre, ble det nye Radisson SAS-hotellet åpnet i vår.

Fra hotellets uteservering ser man rett inn i Berlin-domens vegg på den andre siden av kanalen og rett bak finner vi tv-tårnet på Alexanderplatz som rager 365 meter i været og kan ses fra stort sett hele Berlin. Ved passering vel 200 meter er det en roterende kafé.

Det nye Berlin tiltrakk seg og fortsetter å tiltrekke seg arkitekter fra hele verden. Det finnes knapt noe tilfelle i verdenshistorien hvor en storby nærmest kan bygges på nytt i sentrum, i denne bydelen som da også heter Mittet.

AquaDom i Radisson SAS-hotellet er blitt såpass oppsiktsvekkende at hotellet lar besøkende komme inn fra gaten for å se attraksjonen. Det er verdens største akvarie i sylinder og inneholder én million liter vann hvor det svømmer 2.500 tropiske fisker.

Hotellet har 427 rom og suiter. Det er lagt vekt på at gjestene skal forbli i hotellet ved å gi dem en rekke kulinariske tilbud, som restauranten HEat inkludert den store sommerterassen og en åpen kjøkkenløsning med tregrill og tandoori-ovn. Eller restauranten Noodle Kitchen som serverer lette asiatiske retter med wok fra det åpne barbecue-kjøkkenet, en japansk yakitori-grill og en dim-sum-steamer. Det har skjedd noe i gamle Prøyssen.

Velvære er blitt viktig, også i Radisson SAS-hotellet, med felleslokalene Splash som tilbyr et elegant svømmebasseng med motstrøm, treningsstudio, bio-sauna, finsk sauna, steambad, massasje, beauty - you name it.

Hotellet har en egen konferansefoaje som preges av glassløsninger som gir mye naturlig lys og man ser også der rett inn i Berliner-domen. Møterom i full størrelse er på vel 1.200 kvadratmeter.

Se også Fargemagasinet nr. 6/04

Finn din nærmeste
Mest lest
Bedre hverdag med farger
Offentlig bygg

I Høddvollbarnehagen i Ulsteinvik har de erfart at farger gjør noe med oss. Der har fargene bidratt til mer ro, kreativitet og fantasifull lek i hverdagen.

Bjørg Owren  | 
Gjør gulvet tryggere
Offentlig bygg

De fleste skader i befolkningen skyldes fall, både hjemme og på institusjoner. Forebygges glatte gulv, blir også risikoen for alvorlige skader redusert.

Chera Westman  | 
Trondheim – Byen med en fargerik natur
Offentlig bygg

Vi kommer sjøveien til Trondheim og skal se på byens farger. Men fra den kanten forskanser byen seg bak en borg av gråsvarte hus-kolosser og tonnevis av strekkmetall i trapper og gangbroer...

Bjørg Owren  | 
Nå blir kontorene hjemmekoselige
Få det gjort

Ordet hjemmekoselig har nærmest vært et fy-ord for profesjonelle innredere fram til nå. Men nå er tabustempelet borte, og hjemlig hygge er en voksende trend i kontormarkedet.

Bjørg Owren  | 
Annonse
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.