IFI logo
Se flere bilder
I det nye Berlin

Foto:

I det nye Berlin

Den heter AquaDom og kan på mange måter symbolisere det nye ekspanderende og innovative Berlin. Det 25 meter høye akvariet tårner i lobbyen til det nye Radisson SAS Hotel Berlin.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

AquaDom er i seg selv en turistattraksjon - i en by som nå er av de mest populære reisemål blant Europas storbyer. Det har gått 15 år siden Muren ble åpnet en novemberdag i 1989 etter å ha delt byen i 28 år.

Den gamle promenadegaten Unter den Linden starter ved Brandenburger Tor og ble dermed i hele sin lengde liggende i Øst-Berlin. Her ved Brandenburger Tor finner vi det klassiske Hotel Adlon Kempinski fra Berlins tidligere storhetstid, som nå er helt rehabilitert og blitt like fornemt. Helt i den andre enden, der Unter den Linden avsluttes ved elva Spree med Berlin-domen på den ene siden og den gamle parlamentsbyggingen til DDR på den andre, ble det nye Radisson SAS-hotellet åpnet i vår.

Fra hotellets uteservering ser man rett inn i Berlin-domens vegg på den andre siden av kanalen og rett bak finner vi tv-tårnet på Alexanderplatz som rager 365 meter i været og kan ses fra stort sett hele Berlin. Ved passering vel 200 meter er det en roterende kafé.

Det nye Berlin tiltrakk seg og fortsetter å tiltrekke seg arkitekter fra hele verden. Det finnes knapt noe tilfelle i verdenshistorien hvor en storby nærmest kan bygges på nytt i sentrum, i denne bydelen som da også heter Mittet.

AquaDom i Radisson SAS-hotellet er blitt såpass oppsiktsvekkende at hotellet lar besøkende komme inn fra gaten for å se attraksjonen. Det er verdens største akvarie i sylinder og inneholder én million liter vann hvor det svømmer 2.500 tropiske fisker.

Hotellet har 427 rom og suiter. Det er lagt vekt på at gjestene skal forbli i hotellet ved å gi dem en rekke kulinariske tilbud, som restauranten HEat inkludert den store sommerterassen og en åpen kjøkkenløsning med tregrill og tandoori-ovn. Eller restauranten Noodle Kitchen som serverer lette asiatiske retter med wok fra det åpne barbecue-kjøkkenet, en japansk yakitori-grill og en dim-sum-steamer. Det har skjedd noe i gamle Prøyssen.

Velvære er blitt viktig, også i Radisson SAS-hotellet, med felleslokalene Splash som tilbyr et elegant svømmebasseng med motstrøm, treningsstudio, bio-sauna, finsk sauna, steambad, massasje, beauty - you name it.

Hotellet har en egen konferansefoaje som preges av glassløsninger som gir mye naturlig lys og man ser også der rett inn i Berliner-domen. Møterom i full størrelse er på vel 1.200 kvadratmeter.

Se også Fargemagasinet nr. 6/04

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.