IFI logo
Se flere bilder
Hvorfor blir det oljede gulvet flekkete?

Foto: Lars Aarønæs/ifi.no

Hvorfor blir det oljede gulvet flekkete?

Vi har nettopp slipt ned og oljet vårt gamle furugulv fra 50-tallet. Gulvet ser i utgangspunktet pent ut, men det blir veldig fort flekkete som følge av vannsøl og lignende. Hva kan være galt, og hvordan kan jeg rette det opp?

Åshild Nyhus Tyssen

Åshild Nyhus Tyssen
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et oljet gulv blir lett flekkete hvis oljen har for dårlig kvalitet.

- Pris og kvalitet er som regel samsvarende, forteller Leif Augustin i Alanor, og anbefaler folk å legge litt penger i oljen til gulvet.

Hvis oljen er for dårlig vil vann trenge gjennom oljen og lage flekker i treverket. For å unngå dette, kan man olje over med en bedre olje. En skikkelig olje skal impregnere treverket slik at dette ikke skjer.

- Helst skal en slik olje inneholde kinesisk nøtteolje, forteller Augustin.

Det er ikke noe problem å påføre ny olje over en annen, men det er viktig å rense gulvet først. Bruk et spesialmiddel, som gulv- eller møbelrens, til denne jobben. Deretter kan du påføre ny olje. Hvor mange strøk du trenger avhenger av gulvet. La oljen tørke helt mellom hvert strøk. Når vanndråper perler seg på overflaten er det mange nok påføringer.

Antall påføringer kan også være problemet deres dersom oljen du har brukt har en god kvalitet. Hvis dere påførte for få strøk vil jo ikke oljen ha fått de impregnerende egenskapene den skal ha, og resultatet kan bli et gulv som fort flekker. Løsningen på dette problemet er også å påføre flere lag med olje. Men hvis gulvet har vært litt i bruk siden dere oljet det, bør dere gå over med rensemiddel før dere påfører mer olje.

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.