Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Annonse

Hvor varmt er for varmt?

Nå har endelig sommeren kommet, og mange steder i landet steker solen. Men hva er egentlig regelen for når man kan male og når det er så mye sol at man heller burde slappe av på terrassen med en is?

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Hvor varmt er for varmt?

Foto: Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Selv om huset skriker etter et strøk maling, bør du tenke deg litt om før du setter i gang med arbeidet dersom solen steker. Kanskje er værforholdene slik at du med god samvittighet heller kan slappe av i solveggen?

Hold deg unna solveggen

Gradestokken er faktisk ikke utslagsgivende for om været er egnet for malerarbeid, det er solforholdene som bør avgjøre om jobben skal gjøres i dag eller ikke. Malermester Rino Ringsrød, hos Malemester M. Bratfoss AS, sitt hovedråd er å holde seg unna solveggen.

- Hvis man maler på solveggen, er underlaget svært varmt. Dette fører til at malingen blir veldig tynn, noe som igjen går utover kvaliteten, og du får dårlig dekke, forteller han.

Maler du derimot i skyggen, spiller det ingen rolle om gradestokken viser 12 eller 28 grader. Hovedpoenget er at solen ikke må skinne direkte på den veggen som males. Så trenger også skyggeveggen et strøk maling, er det dessverre ingen unnskyldning for å tilbringe dagen på terrassen.

Vask på gråværsdag

Også vasking av huset bør ikke gjøres i solveggen hvis du vil unngå skjolder.

- Vannet dunster bort, og såpen blir sittende igjen på veggen, forteller Ringsrød.

Det går fint å vaske huset når solen skinner så lenge man er på husets skyggeside. Men ifølge Ringsrød er en gråværsdag den ideelle dagen å rengjøre huset på.

LES OGSÅ
Annonse

Finn din nærmeste

Annonse
SISTE ARTIKLER
Annonse
Annonse
[Some text some message]