Kategorier

Meny

Konto

menu

FORUM

Hvilke farge skal jeg velge på ett murhus fra 1917

Visninger: 9285

Charlie

hei, 

jeg har kjøpt ett gammelt murhus fra 1917 og skal nå male det.

jeg hadde funnet en fin farge som jeg tenkte ville passe veldig godt men nå er jeg blitt usikker og vurderer en annen farge også. Det er så dyrt å få det malt at jeg har ikke råd å ta feil.

kanskje kan noen hjelpe meg å bestemme farge , som ser det med nøytrale øyne, da jeg rett og slett har gått meg blind.

jeg valgte Jotun sin farge Leire med kodenummer 1907 2808-y26R med detaljfarge eggehvit.

tror huset hadde kledd den fargen, men nå plutselig har jeg sett en farge som heter varm jord 4908-y30R , jeg er da usikker på kontrastfarge.

jeg syntese jeg har lest og lest, men nå er jeg bare litt mer og mer usikker.

image
Charlie

Legger ved bilde av huset

image
AshildTyssen

Hei,

Gratulerer med hus – det ser kjempeflott ut!

Ingen av fargene du har sett på blir nok "feil" på huset, så spørsmålet du bør stille deg er hvorvidt du ønsker deg et lyst eller mørkt hus? Lyse hus står jo litt mer frem enn mørke hus, som glir mer inn i omgivelsene, så det spørs jo også hva du ønsker å kommunisere med fargevalget.

Det du også bør være klar over er at fargene vil oppleves langt lysere og klarere på husveggen enn det de gjør på fargeprøven. Den lyseste av fargene du vurderer vil med andre ord oppleves mye lysere, og avhengig av lyset og omgivelsene kan den virke mer gul eller evt rosa enn det du kanskje hadde tenkt deg.

Den mørkeste har omtrent samme mengde rød og gul i seg, men denne har mer sort, så den vil nok ikke virke gul på samme måte. Men denne vil også fremstå som langt lysere enn fargeprøven skulle tilsi.  Kanskje vil den på veggen se mer ut som fargeprøven til den lyseste av fargene?

Når det gjelder staffasje kan du fint benytte samme farge på staffasje til de to fargene. De er begge varme farger med innslag av rødt og gult, så en varm hvit, som den du tenker å bruke, vil gå helt fint. Forskjellen vil bare bli at du vil fremheve vinduer etc. med en større kontrast til den mørke fargen.

Anbefaler deg å kjøpe prøvebokser av begge malingene, og lage noen store oppstrøksprøver på veggen. Maler du dem på hjørnet av huset får du et fint inntrykk av hvordan fargen blir mot omgivelsene.

Og forresten, hvis du ikke er så kjent med murhus, husk å passe på at du får riktig maling til murhuset. Her er det nemlig noen feller å gå i. Les mer her: http://www.ifi.no/velg-riktig-maling-til-murhuset

Lykke til med fargevalget!

Mvh Åshild, ifi.no

Charlie

Hei og takk for godt svar.

dette hjalp veldig, og det var dette siste ekstra jeg trengte å høre. Da spesielt at fargen vil fremstå lysere enn den lille fargeprøven.

så valget mitt er varm brun og det kjennes riktig.

Når det gjelder vindusfargen, hva med å bruke perlegrå eller blek sann, eller skal jeg holde meg til eggehvit.?

på forhånd tusen takk😊

AshildTyssen

Så bra!

Forresten, jeg ordla meg litt feil i første innlegg ser jeg. Den mørkeste av de to fargene vil jo ikke virke mørk, det blir en mellommørk farge. Men den blir så klart mørk i forhold til den lyse :)

Du kan helt fint bruke staffasjefarger som går litt i retning av varm grå eller beige. Disse fargene harmonerer jo mer med husfargen, og vinduene vil ikke bli fremhevet like sterkt som med en hvit nyanse. Så igjen blir jo spørsmålet hva du ønsker å fremheve? Ønsker du en mer harmonisk helhet på fargene, velger du en av disse litt mørkere nyansene, men om du liker å fremheve vinduene, kan du gå for Egghvit.

Hvem av de du i så fall skal velge er vanskelig for oss å si. Igjen blir vel rådet å lage oppstrøksprøver :) Du gjør ikke feil uansett hva du velger, dette er en smakssak. Forhåpentligvis blir valget enklere om du får testet fargene på veggen!

Lykke til!

Mvh Åshild, ifi.no

Charlie

Takk for god hjelp.

jeg skal sende bilde over det ferdige resultatet.😊

AshildTyssen

Det setter vi stor pris på!

Lykke til og god sommer! :)

Charlie

Hei igjen,

jeg er så fornøyd med fargen jeg valgte. Varm jord med slipesten rundt vinduene og hvit inderst på listene.

så tusen takk for nyttig tilbake melding.

nå er jeg i gang med neste fase. Jeg vil male veggene i den ene leiligheten med samme farge. 

Gulvet vil bli helt lyst, kanskje mot litt grått og kaldt. Det er en liten vegg hvor jeg har beholdt murstein.

fargen jeg vil bruke er en helt lys farge som kan beskrives som tåke. Dvs en hvitfarge med en dråpe svart og kald lavendel.

har du en ide hvilken farge og kode som inneholder noe slikt. Jeg har fått dette tipset av arkitekten min, men han har ikke kode men beskriver innholdet i malingen.

tusen takk.

elin

image
AshildTyssen

Hei!

Så flott det ble! Skjønner godt at du er fornøyd :) 

Det er et ganske bredt spekter av farger som kan passe i beskrivelsen du sier, så jeg vil egentlig anbefale deg å ta kontakt med en fargehandler. Om de har en NCS-vifte vil du kunne se fargene, og de kan dermed hjelpe deg å finne en kode som passer.

Lykke til med oppussingen videre!

Logg inn
Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Annonse
[Some text some message]