IFI logo
Se flere bilder
Hjelp på glattisen

Foto: Chera Westman/ifi.no, Krefting

Hjelp på glattisen

Det blir fort glattere enn du tror. Underkjølte veier, høy luftfuktighet, snø og is i alle former - alt ligger og lurer på deg nå om dagen. Her er triksene som forhindrer knall og fall.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vinteren kan være brutal om du ikke tar dine forholdsregler. Du kan velge mellom flere effektive metoder; enten å smelte isen eller gjøre den mindre glatt.

La isen smelte

Salt har vært benyttet for å fjerne is i uminnelige tider. Problemet har bare vært at saltet tradisjonelt kun har vært effektivt mot is på trapper og veier ved temperaturer på minimum 6-7 kuldegrader.

Men, nå kan du få en effektiv issmelter fra Kemetyl, som fungerer utmerket ned mot 40 kuldegrader, og som likevel er mild og uskadelig mot underlaget. Krefting har en tilsvarende variant som er effektiv ned til 25 kalde grader. Ved å fjerne isen med disse produktene, kan man forhåpentligvis unngå stygge fallulykker ved inngangspartiet.

Se flere bilder
Salt fra Kemetyl AS fungere ned mot 40 grader minus.

Foto:

Salt fra Kemetyl AS fungere ned mot 40 grader minus.

Å strø kan også være effektivt

Sandstrøing eller strøing med aske fra vedovnen er gamle og velprøvde metoder for å sikre seg fall på glattisen utenfor boligen. Men de er ikke alltid like effektivt og det hele kan bli ganske grisete.

Heldigvis er det nå utviklet langt smartere produkter, som faktisk gjør nytte av seg også når snøen smelter. Med ett og samme produkt kan du nå nemlig sikre oppkjørselen, samtidig som tilliggende gressplener nyter godt av strøproduktet når våren kommer. Leca SafeAntiskli er en strøsingel av brent leire som er blitt knust til små, skarpe steiner og fester seg til det glatte underlaget der sand og grus sklir av isen. Denne strøsingelen fra Krefting & Co fungerer som et jordforbedringsprodukt og kan med fordel feies ut på plenen når våren kommer.

Se flere bilder
Knust Leca fra Krefting & Co. er effektivt på glattisen

Foto:

Knust Leca fra Krefting & Co. er effektivt på glattisen

Mer informasjon

www.krefting.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.