IFI logo
Se flere bilder
Har jakten på dopapir gått for langt?

Foto: Produsenten

Har jakten på dopapir gått for langt?

Coop-kjeden melder om tredoblet salg av toalettpapir, og folk løper fortvilte land og strand rundt på jakt etter de hvite rullene.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Her om dagen kunne vi lese i avisen om hvordan en småbarnsmor på høylys dag var blitt frastjålet sine nyinnkjøpte doruller - og det av et eldre ektepar! Kanskje det er på tide å spørre om jakten på dopapir er gått for langt?

30 millioner kilo papir rett i do

Hver år bruker vi nordmenn 30 millioner kilo fint hvit papir, som vi kaster rett i do. Ikke rart vi er stresset i disse streike-dager, da toalettpapir hører til blant sjeldenhetene i butikkhylla. Kanskje det er på tide å finne et alternativ?

Toalettpapirfritt-toalett

Kjell Ivar Farstad fra Sanitær Norge er derimot blant dem som tar i mot streiken med åpne armer. Han selger nemlig et toalett der dopapir ikke er nødvendig, fordi toalettet i seg selv både vasker, skyller og føntørker baken din - det såkalte "Wash'n Clean"-toalettet.

- Etterspørselen har økt drastisk de siste ukene, og det virker som om stadig flere har fått øynene opp for dette produktet. Farstad forteller at de leverer opp til 15 toalettseter hver eneste dag nå, og at nettsidene deres har hatt opp mot 150.000 besøkende.

Hygienisk og renslig

Denne typen toalett representerer både et mer hygienisk og miljøvennlig alternativ. I Japan bruker over 70 % av befolkningen en eller annen form for toalettbidé, og det kan virke som om trenden er i ferd med å bre seg til Europa.

"Wash'n Clean" koster i underkant av 5 000 kr - en kostnad du fort vil spares inn, i følge Farstad, på grunn av sterkt reduserte utgifter til toalettpapir.

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.