IFI logo
Se flere bilder
Gulvvaskens tre bud

Foto:

Gulvvaskens tre bud

Rene, velduftende og skinnende blanke gulv er deilig nå som sommeren står for tur, men pass på så ikke vaskingen ødelegger gulvene dine.

Julie Hageler

Julie Hageler
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva legger du i en skikkelig gulvvask? Er det en stor bøtte med kokende vann, ispedd rikelige mengder grønnsåpe, som iherdig skures og skrubbes rundt på gulvet? I så fall bør du nok tenke om igjen.

Tre råd for skinnende rene gulv

Leif Gustavsen hos Tarkett opplever stadig at folk ringer inn og klager over at gulvet er blitt grått eller matt. Årsaken ligger som regel i feil rengjøring.

- Hvis du er interessert i å holde gulvene dine blanke og pene over tid, så er det særlig tre råd du bør følge, påpeker Gustavsen;

1. Bruk ph-nøytrale vaskemidler!

2. Følg doseringsanvisningen på rengjøringsmiddelet - bruk for all del ikke for mye!

3. Bruk lite vann!

Ekspertens råd

Når du skal vaske et gulv, bør du starte med å fjerne alt støv og hår med støvsugeren eller tørrmoppen. Deretter kan det være en god idé å blande vann og rengjøringsmiddel i en liten spray-flaske, slik at du kan gi gulvet en lett dusj bare de stedene det trengs. Resten av gulvet kan vaskes over med en rå klut. Spesielt på parkett og laminat må du være ekstra forsiktig med å bruke for mye vann.  

Grå film av rengjøringsmiddel

Opplever du at gulvet ditt ser grått og livløst ut, så skyldes det trolig at alle restene fra rengjøringsmiddelet har samlet seg i en tynn film på gulvet.

- Den beste måten å fjerne dette på er å tørke over med rent vann - kanskje ispedd en liten dråpe Zalo. Hvis du derimot er sparsommelig med bruken av rengjøringsmidler i fremtiden, kan du enkelt unngå dette problemet.    

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.