IFI logo
Se flere bilder
Gulvdesign og designmøbler

Foto: Tor Henning Støldal/ifi.no

Gulvdesign og designmøbler

Det er gått snart et halvt århundre siden de begynte å skjære opp tepper til moduler - i teppefliser på 50 x 50 cm.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Til å begynne med var kvaliteten røffe nåleprodukter. Nå har det gamle produktet fått nytt liv i designkretser.

- Teppeflisene har beholdt sitt preg hele veien siden 1950-tallet; nåleproduktene er stort sett fornyet bare på design og farger. Flisene er på en måte nyoppdaget av designmiljøet, forteller Dag S. Svendsen hos produsenten Interface.

Dette er et veldig slitesterkt produkt - til forretninger, kontorer, korridorer, restauranter - alle steder i offentlige miljø hvor det er mye tråkk. I innearealer på golfanlegg passer de spesielt godt - som underlag for klakkende golfsko!

I en av Oslos møbelforretninger, Robert Tandberg, er forretningen fornyet med teppefliser, fargesatt etter smak og behov på forskjellige arealer i forretningen. En stor del av kundegruppen er arkitekter og interiørarkitekter; design er derfor viktig.

Forretningen er nå fornyet med nytt gulvbelegg av typen nålefilt. Det er benyttet en fancy grønnfarge i den ene delen, kombinert med en teppeflis for spesielt stor belastning i gangsonen videre inn i forretningen (se bildet).

På det øvre planet er gulvet sammensatt av tre farger på forskjellige felter - lys grå, mellomgrå og sort. I offentlige miljø har det i de senere blitt foretrukket store mengder med grå farger, tydeligvis en praktisk farge og en favoritt blant arkitekter, til tross for at man kan velge i en hel rekke forskjellige farger. Her er det en del kombinasjoner innenfor samme fargegruppe (se bildene).

Finn din nærmeste
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.