Kategorier

Meny

Konto

Grunn riktig!

Sparer du på gammel maling for å bruke den til grunning? Kast den. Produsentene har ikke laget heftgrunn bare for å selge mer maling.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Grunn riktig!

Foto: Jon Halvorsen/produsenten

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kjeller og på loft rundt om i landet står gammel maling og venter på å bli brukt. Tidligere var det vanlig å bruke malingsrester som grunning, i dag frarådes det på det sterkeste. Moderne maling har datostempling, så den holder ikke lenge etter den er åpnet. Dette gjelder spesielt vannbasert maling , den er som melk, et ferskvareprodukt. Nå anbefales det å bruke spesialmalinger for grunningsstrøk.

Heftgrunning

Med grunningsstrøket legges grunnlaget for sluttresultatet. For å få et penest mulig sluttresultat må man benytte produkter med råvarer av høy kvalitet. En heftgrunning er dyrere nettopp derfor. Så hvorfor blir det så mye bedre med en skikkelig grunning?

Fordi!

Årsaken ligger i navnet heftgrunning. Med heftgrunn fester malingen bedre til underlaget. Grunningen er matt og gir en porøs overflate som toppstrøkene trenger inn i. Du har kanskje malt på en blank overflate og opplevd at malingen har flasset av. Der har du grunnen. En annen fordel med å bruke heftgrunning er at malingen trekker jevnt, og du unngår skjolder i toppstrøket.

Så da er det vel kanskje ingen tvil? Og husk, skal du grunne ubehandlet panel må du først ha på kvistlakk. Den tørker med en gang, så det tar ikke noe lengre tid.

Lykke til, og husk at sluttresultatet avhenger av grunnarbeidet.

(Kilde: Trond Riise, Nordsjö)

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]