IFI logo
Se flere bilder
Gjør døren høy og porten vid

Foto:

Gjør døren høy og porten vid

Da Anne May og Ove Kristoffersen bygde hus, var de opptatt av å tilpasse garasjeporten til resten av huset. - Vi får mange fine kommentarer om at døren og garasjen matcher, sier de nyinnflyttede eidsvollingene.

IFI.NO

IFI.NO
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Garasjen er ikke bare et praktisk sted for bilen, men ofte også en dominerende del av husets fasade. Det er ikke bare inngangsdøren som ønsker gjestene velkommen.

- Vi ville ikke at garasjeporten skulle dominere fasaden. Tanken er at alt skal flyte og gå over i hverandre med samme stil og materiale, sier Ove Kristoffersen som valgte å følge arkitektens råd om å tilpasse garasjeporten til husets arkitektur.

Fra produsenten Hörmanns nye designserie valgte de et designmotiv med vinduer og stål som passet veldig godt med uttrykket til resten av huset, og med samme farge på porten og døren.

Flere valg

Hörmanns serie med designporter og -dører har 14 ulike motiver i fire forskjellige farger. Serien har moderne elementer og former som er helt annerledes enn det vi er vant til.

- Ikke mange produsenter leverer både garasjeporter og ytterdører. Det er heller ikke alle som tar hensyn til design. Hörmann gjør begge deler, sier daglig leder i Romerike Arkitekter, Ole Bj. Folmo.

- Vi har savnet slike produkter. Flere av leverandørene på disse områdene gir oss få muligheter å velge mellom. Ikke alle er opptatt av design og form, men det er viktig å kunne ha det som et alternativ til byggherren. De som vil ha arkitekttegnet hus, er ofte mer bevisste og vil ha flere alternativer å velge i, sier Folmo. At det er et marked for mer stilfulle dører og porter er det ikke tvil om.

- Designportene og -dørene er veldig populære. Vi merker en økt pågang i etterspørselen etter designportene våre, sier Lous Vingen i Hörmann.

Positive reaksjoner

Familien Kristoffersen har vært opptatt av at detaljene skal passe til huset og er glade for at de valgte Hörmanns produkter når de nå ser det ferdige resultatet.

- Vi får så mange positive reaksjoner på døren og garasjeporten - så vi er veldig fornøyd med valget, sier de lykkelige huseierne.

Hörmann

Finn din nærmeste
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.