Kategorier

Meny

Konto

Funksjonelle gardiner

Det er slutt på de tider da gardiner først og fremst skulle være dekorative veggelementer, hvis primære funksjon var å skjerme for sol på dagtid og innsyn på kveldstid.

av   |   Oppdatert   |   Publisert

Dele på Pinterest
Se flere bilder
Funksjonelle gardiner

Foto: Création Baumann og Kristian Owren/ifi.no

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag har tekstilene som du henger opp foran vinduene fått en rekke andre funksjoner. På den nylig avholdte interiørmessen i Stockholm ble dette lagt stor vekt på. En av de betydeligste produsentene av gardiner i Europe, det sveitsiske selskapet Création Baumann, poengterte særlig to etterspurte egenskaper i gardinverdenen. 

Temperaturregulerende gardiner

Produsenten imponerte mange med sine metallbelagte, flortynne gardiner. Et syltynt lag med metall på baksiden gjør at disse gardinene holder solens varmende stråler ute om sommeren, mens de holder varmen inne om vinteren.

Dele på Pinterest Temperaturregulerende gardiner produseres nå med baksider av en rekke ulike metaller.

Temperaturregulerende gardiner produseres nå med baksider av en rekke ulike metaller.

Akustiske gardiner

Det vil si gardiner med lyddempende funksjon. Her snakker vi fortsatt om flortynne stoffer som lyset lett slipper gjennom og som du i utgangspunktet ikke tillegger et snev av lyddempende egenskaper. Men, takket være en helt spesiell veveteknikk er det mulig å fremstille en overflate på stoffet som virker like drepende på lydbølgene som gardiner av tykt ullstoff.  

Dele på Pinterest Flortynne akustiske gardiner har evnen til å dempe lyden, samtidig som de slipper gjennom alt du trenger av lys.

Flortynne akustiske gardiner har evnen til å dempe lyden, samtidig som de slipper gjennom alt du trenger av lys.

Nye design og funksjoner

Creation Baumann har sin egen designavdeling og produserer mesteparten av tekstilene selv. Dette gir dem anledning til nyskapende produktutvikling og innovative løsninger, noe som altså fikk se på Stockholmsmessen tidligere i år.

Dele på Pinterest En spesiell veveteknikk gjør at selv flortynne gardiner demper lyden som om de skulle være av tykk ull.

En spesiell veveteknikk gjør at selv flortynne gardiner demper lyden som om de skulle være av tykk ull.

Det begynner med kontorer og hoteller

– Det er i første rekke det vi kaller prosjektmarkedet som går foran med å ta i bruk funksjonelle gardiner, forteller Janne Muri, representant for den norske importøren, Intag, - men dette er noe som man også kan ha stor glede av privat og etter hvert som folk blir mer kjent med konseptene og produsentene vinkler kolleksjonene mer i retning av forbruker. Vi vil nok snart se mer av dette også i norske hjem.

Dele på Pinterest Janne Muri fra den norske importøren Intag studerer her Création Baumanns nye kolleksjon av metallbelagte temperaturregulerende gardiner.

Janne Muri fra den norske importøren Intag studerer her Création Baumanns nye kolleksjon av metallbelagte temperaturregulerende gardiner.

For mer informasjon:

Intag

LES OGSÅ

Finn din nærmeste

Populær nå
SISTE ARTIKLER
[Some text some message]