Nettstedet benytter cookies (også betegnet som informasjonskapsler) som kan brukes av oss og våre partnere til å huske innstillingene dine, til statistikk og til å vise målrettede annonser til deg.   Les Mer Jeg aksepterer!

Bli inspirert - Se galleri her
I DAG
  °
I MORGEN
  °

IFI.NO FORUM

"Frynsete" fuger

 1
 Ok
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 1

Hei

Vi har flyttet inn ny bolig med et ca 15 år gammelt bad. Fugene (sement) på veggen i dusjen er ikke særlig pene. De ser ut til å ha blitt skrubbet hardt med feil type rengjøringsmiddel. Resultatet er at overflaten har blitt ujevn og "frynsete", med små biter som stadig faller av. Noen tips til hvordan fikse? Må vi gå hen og fjerne fugemassen og legge på ny? 

Det er også en del hull i fugene på gulvet i dusjen. Disse må fylles igjen. Er det nødvendig å fjerne mye fugemasse først? Er litt bekymret for å komme borti membran osv.

Takk for svar!

0
 2
 marirosenberg
  • Poengsum: 19
  • Innlegg: 30

Hei!

Beklager så mye sent svar.

Jeg tok kontakt med Casco, som er eksperter på fuger, og dette er det de sier:

Normalt kan man krasse ut ca 4-5 mm. der fugene er og refuge med en sementbasert fugemasse. Kan man kun krasse ut 2-4 mm., så må det refuges med en epoksybasert fugemasse.

Men hvis det er biter som faller av eller at fugemassen detter ut i biter, så er dette et tegn på bevegelse i underlaget, og da har man en våtromsskade. Undersøk derfor veggen nøye før refuging. Det bør ikke være riss eller sprekker mellom fug og flis. Håper dette var nyttig. Ønskes mer informasjon kan bilder sendes til mari@ifi.no, så videresender jeg til eksperten.

Mari, ifi.no

0
 1
 
  • Poengsum: 0
  • Innlegg: 0
0
Rapporter

interiorkupp annons