IFI logo
Se flere bilder
Friske vegger med voks

Foto: ifi.no

Friske vegger med voks

Tømmeret innvendig i hytta vår er ubehandlet og bærer preg av å ha stått noen år. Men vi vil beholde det slik, men lurer på hvordan kan vi få løden tilbake i tømmeret? Er det en måte å utbedre spikermerker og lignende slik at sårene går i ett med veggen?

Lise Mette Kjellberg

Lise Mette Kjellberg
Publisert

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Dele
Annonse

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med en transparent behandling kan du få den flotte løden tilbake i tømmerstokkene, men siden dere har småskader i tømmeret bør dere utbedre dette først.  

Fjerner hull og sprekker

For å tette igjen spikerhull og andre skader kan dere bruke Liberon Reparasjonsvoks. Velg en fargenyanse mørkere enn treverket, da vil reparasjonen bli penest. Varm reparasjonsvoksen mellom fingrene eller hold den i varmt vann slik at den blir lettere å jobbe med. Gni voksen over skaden slik at sprekker og hull fylles med voks. Voksen trenger ikke å tørke. Voksen følger bevegelsene i treverket så den vil ikke sprekke opp, og den vil også holde fargen ettersom den er lysekte.  

Naturlig utseende med voks

For å ta vare på tømmerets naturlige farge kan dere bruke en fargeløs voks. Liberon Black Bison er en flytende voks som nærer og beskytter alle typer treverk. Voksen fremhever tømmerets naturlige farge og lød, samtidig som treet ikke blir uttørket. Påfør i tynne lag med en pensel. La voksen trekke inn, før du går over med en poleringsbørste for den siste finishen.

Mer informasjon

www.alanor.no

Finn din nærmeste
Mest lest
Annonse
HappyHomes annons
Annonse
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.