Kategorier

Meny

Konto

Annonse

FORUM

Tette hull før maling mot lister og hjørner

Visninger: 2708

Avatar
puselund@gmail.com

Jeg skal til å male entreen. Der er det nå liggende, ubehandlet panel og mange dører og hjørner (innvendige og utvendige), hjørnene er dekket med hjørnelister og det er listverk rundt alle dører. Mellom panelbordene blir det derfor hull mot list, og det er mange, mange som framstår som hull og som jeg forestiller meg blir enda mer synlig etter at jeg har malt. Hvordan kan jeg enklest mulig tette disse? Akryl, sparkel eller finnes det andre tettemidler jeg kan bruke?  Takknemlig for tips!

Avatar
marirosenberg

Hei!

Beklager sent svar. Jeg forhørte meg med Casco, som er eksperter på blant annet sparkel og fuging. Her er deres svar:

De trekker fram 3 produkterlitt avhengig av hvor store hullene er. - Casco Building Alcrylic - Casco Gipsplatefiller - Casco Marin&Teknikk Hvis hullene ikke er for store, er det greit å bruke akryl, men den krymper noe. Noe som blir merkbart hvis hullene er store. Akryl er veldig grei å jobbe med og har god overmalbarhet.

Gipsplatefiller har nesten ikke krymp, men blir noe hardere. Slik at denne blir mer en sparkel enn en fugemasse. Også vedlig bra overmalbarhet. Marin&Teknikk krymper ikke. Denne er også noe mer bevegelig i forhold til de andre. Litt tyngre å jobbe med og må glattes med såpevann. Den er også litt mer kresen på typen maling som blir brukt ovenpå. Slik at en test på forhånd med tenkte maling anbefales for å sikre kompabilitet.

Generelt:

Her gjør man egentlig en tettejobb, slik at man kan oppleve at dette vil sprekke opp hvis treverket beveger seg for mye. Alle massene må få herdet ferdig før man maler på de.

Håper dette var til hjelp!

Mari, ifi.no

Logg inn
Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Annonse
[Some text some message]