IFI logo

Forum

Skal pusse opp leilighet i kjeller

Visninger: 4064

Avatar
Solvid

Skal pusse opp leilighet i kjeller. Tenker å legge laminatgulv, men trenger virkelig råd ang fargevalget! Tenker på et lyst gulv i hvitlakkert eik, men hvilken veggfarge passer det til? Har en lys grå veggfarge nå, og ser at det ikke er spesielt fint mot gulvprøven.... Skal male dører og lister, men bør jeg i velge klassisk hvit eller bomull/eggehvit med tanke  på gulvet?

Avatar
Kristian

Hei Solvid!

Fargesetting er en smakssak. Før du tar det endelige valget ville jeg gjort oppstrøksprøver av potensielle farger. Hos mange fargehandlere og byggvarehus har de store fargeprøver du kan låne eller kjøpe, eller om du får dem til å blande farge i en prøveboks som du maler opp på et stort ark eller en plate. Så henger du opp fargen på veggen der den skal være. Først da ser du hvordan fargene fungere og valget blir da enklere å ta. Fargen lar seg påvirke av belysning, møbler, tekstiler og farge på gulvet. 

Lykke til!

Avatar
siljemeum

Ta deg en tur til ditt lokale byggvarehus eller lokale fargehandel for å få råd. Det er mange flotte farger som kan passe til hvitpigmenterte gulv men det kommer så klart veldig an på DIN smak, det er tross alt du som skal leve med det!

Sjekk ut malingsprodusenters inspirasjonssider men husk på at disse bildene ofte kan være lyssatt med lyskastere og være retusjert i etterkant. Slike bilder gir fin inspirasjon men ofte feil fargegjenvivelse. En farge jeg har brukt hos meg kan ble HELT annerledes hos deg. Når det er lite naturlig lys som i en kjeller er det absolutt beste å stryke opp større prøver på vegg, plater eller papp for å holde det opp i det lyset den skal leve i. Det blir fort kostbart og skuffende når man sjanser på en farge som blir riv ruskandes gærn!

 

Hilsen Silje på Sinsen

Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Nyhetsbrev

Motta vårt nyhetsbrev

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.