Kategorier

Meny

Konto

Annonse
Beslagsboden annons

FORUM

OSB-plater som ferdig gulv på hytten -behandling?

Visninger: 3798

Avatar
Innsiden

Hei.

Vi bygger hytte, og skal ihvertfall inntil videre bruke OSB-platene som ferdig gulv i stue og kjøkken. Vi kunne tenke oss en beis eller olje for å få litt farge (blå/grønn) på gulvet, som vil fremheve strukturen i platen.

Det trengs selvfølgelig også lakk eller voks på toppen for vasking osv. 

Trenger gode råd til hvilket produkt som man kan få blandet i riktig farge, og til toppstrøk....? 

OSB gulv farge
Avatar
marirosenberg

Hei!

Jeg har forhørt meg med noen leverandører av olje til gulv, og det er ikke mange som kan garantere for utseende eller holdbarhet ved behandling på OSB-plater. På nedslipt furu, gran, eik og en rekke andre vanlige gulv finnes det mange gode løsninger.

Teknisk sjef hos TreStjerner sier at dersom platene er litt grove (ikke glatte) blir det vanskelig å polere inn gulvolje med farge. Om det også ligger mer eller mindre mengder med lim i overflaten, vil det gi ujevn innfargning med olje, og kan gi ujevn farge med klar lakk også. Lakkering kan altså fungere, men det å tilsette farge i lakk har sine egne utfordringer mtp. skjolder/overlappinger. Så det må også gjøres på eget ansvar.

Han nevner at de ikke har noen reelle tester med deres gulvoljer på slike plater, og det kan fungere bra, men de vil ikke anbefale det, da det evt. må skje på eget ansvar. Dette er jo lim og trespon blandet sammen, så størst skepsis er det ift. type og mengde lim. Han skriver videre at han tenker seg nesten at det er en jevn hinne med lim, som ikke lar seg fargesette med olje, og hvor lakk kan få dårlig vedheft. Beste anbefaling er derfor å teste selv, evt. også maskinslipe før behandling. Dersom overflaten er egnet for det, kan man fint polere inn TreStjerner Gulvolje i ønsket farge, og legget en variant TreStjerner Gulvlakk oppå, evt. Hardvoksolje.

Lykke til!

Mvh.Mari, ifi.no

Avatar

För dem som letar efter ett bra transportföretag vände jag mig nyligen till flyttfirma stokholm för transport av möbler och andra saker, de lyckades i fyra timmar, vilket utan tvekan är mycket snabbt, eftersom jag brukade ta itu med andra tidigare, men de fungerade inte så fort.

Avatar
Stpockholm

Hej, det finns många flyttfirmor att välja mellan, besök vårt hemsida hitta flyttfirma och få många erbjudanden från proffsiga flyttfirmor.

Logg inn
Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Annonse
[Some text some message]