IFI logo

Forum

Maling lakkert furupanel

Visninger: 2749

Avatar
greta.bjerke

Vi har hytte med lakkert furupanel. Vi har lyst til å sette preg på veggene, uten å miste «panel-følelsen». Kan vi overflatebehandle panelen med «noe», slik at trestrukturen fortsatt synes? Og hvis ikke, hva/hvordan maler vi veggene for et godt resultat? Det må nevnes at det er kobber-nagler som panelen er festet med (…nei, de kan ikke fjernes). At disse synes ved en evnt. lasur el lignende er helt OK.

Avatar
marirosenberg

Hei,

Det finnes gode produkter til dette. Jeg forhørte meg med teknisk servicesjef hos Scanox, som blant annet fører Tyrilin-produktene. Han sier at eneste forutsetningen er at det ikke er en intakt, hard og evt. blank lakk fra før (f.eks gulvlakk, oljelakk). Dersom det er vanlig panellakk går det fint, og da anbefaler han rengjøring med Tyrilin Panelrens først og deretter ett eller to strøk med Tyrilin Panellysner, Panelhvit eller Panelbeis i ønsket farge (eget fargekart). Han sier at mange går også for å legge ett strøk Panellysner først og deretter et strøk Panelbeis i valgt farge.

Han tipser om konkrete faghandlere som har diverse oppstrøksprøver av dette, for eksempel Obs Bygg og Gausdal Landhandleri (også en rekke andre fargehandlere)

Sjekk gjerne: 

www.tyrilin.no/produkter/tyrilin-panellysner/http://www.tyrilin.no/produkter/tyrilin-panelbeis/

Dersom du heller vil male, anbefaler han også at det rengjøres med samme rens. Deretter anbefaler han Kvist- og Sperregrunning + ønsket toppstrøk, evt. at du går rett på med Butinox Interiør Sperrende Maling.

Lykke til!

Mvh. Mari, ifi.no

Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Nyhetsbrev

Motta vårt nyhetsbrev

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.