IFI logo

Forum

Lutede panelvegger

Visninger: 13916

Avatar
borisd

Hei,

For ca. 20 år siden lutet vi alle innvendige panelvegger til et nybygd anneks. På den tiden var luting veldig populært. Vi ble godt fornøyde med resultatet da, men idag ser ikke veggene fullt så fine ut lenger, veldig matte med en god del skjolder.

Ønsker gjerne noen gode råd om hvordan det er mulig å «shine» opp disse vegger nå. 

Avatar
marirosenberg

Hei,

Jeg har forhørt meg med en som har god innsikt på området, nemlig teknisk servicesjef hos Scanox. Han mener at hvis veggene ble behandlet med «god gammel» lut, dvs. lut og blek-system, er det ikke noe problem å behandle dette videre. Da er det ikke noe beis-/lakk-film fra før, men en kjemisk bleking som ble foretatt.

Han har forslag til hva som kan gjøres for å "shine" opp:Veggene rengjøres med Tyrilin Panelrens. Deretter kan man legge 1-2 strøk med Tyrilin Panellysner, Panelhvit eller Panelbeis (se farger i kartet - http://www.tyrilin.no/). Man kan også legge en gang med Panellysner og deretter en gang med Panelbeis i ønsket farge. Underlaget vil alltid påvirke sluttresultatet ved beis-behandlinger, men ujevnheter blir vesentlig mindre synlige, og man får en oppfriskning av panelen, samtidig som trestrukturen synes godt.

Tyrilin-produktene er luktsvake og miljøvennlige. Men de tørker fort, så det er viktig å jobbe raskt, bruke godt verktøy (Jordan Perfect-serien), og maskere lister/tilstøtende flater, slik at man slipper å bruke for mye tid på avsetting.

Håper dette var til hjelp. Lykke til!

Mari, ifi.no

Avatar
borisd

Takk for tips. Er godt kjent med Tyrilin-produktene fra før og skal absolutt prøve denne oppskriften. Mistenkte at det kunne være nødvendig med en innledende nedsliping, men da kan jeg glemme det :-).

Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Nyhetsbrev

Motta vårt nyhetsbrev

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.