IFI logo

Forum

Interiørtips

Visninger: 2156

Avatar
Melcan

Hei.jeg har kjøpt et rekkehus og skal pusse opp.jeg er usikker på innredningen og fargekombinasjonen på vegger og møbler.jeg har kjøpt soffaer i fløyel beige og klassisk spisebord med hvite ben og lys eik overflate.lurer på hvordan de andre møblene i stua skal være.sliter med å finne matchende møbler.hvordan er det å kombinere klassiske møbler med høyglans?hvilke farge bør det være på veggene.ønsker at det skal være lyse lune farger...legger mwd bildet av stuen slik det ser ut nå før oppussing.

Interiørtips
Avatar
marirosenberg

Hei,

Det er vanskelig å hjelpe deg med konkrete farge- og møbelvalg over nett. Til syvende og sist er det din egen smak som må bestemme hva du går for. Vi kan kun gi deg råd til hvordan du kan gå frem for å finne farger du er fornøyd med.

Jeg vil råde deg til å ta med bilder av stua di til en fargehandler og spørre om hjelp der. Ta gjerne med trekket på en av sofaputene, så kan du se det mot farger du vurderer. Hos fargehandleren kan de hjelpe deg å finne fargeprøver i nyanser du liker og som passer fint sammen med møblene du allerede har kjøpt. De har kanskje også noen råd til andre farger som kan gå fint til veggfargen du vurderer, og som kanskje da kan styre deg i retning av hvordan møbler du ønsker til resten av stua. En del fargehandlere selger også tekstiler, og du kan da få hjelp til å plukke ut dette også.

Det er viktig å vurdere de ulike elementene opp mot hverandre, og det går ikke an å gjøre over nett. Ta med deg noen prøvebokser i veggfarger du vurderer fra fargehandelen, og mal oppstrøksprøver på et par store ark/plater. Sett de opp på veggen og vurder de mot de andre flatene i rommet, og i ulikt lys. Det er for eksempel viktig å se veggfargen mot gulvet. På bildet du la ved ser det også ut som dere har ganske små vindusflater i stua, noe som gjør at dere er avhengig av en del kunstig belysning. Fargen kommer da til å påvirkes mye av fargen på denne belysningen, så det er viktig at dere ser fargen i det reelle lyset. Fargen vil nemlig ikke se lik ut hos deg som den gjør i fargehandelen.

Du håpet sikkert på et mer konkret svar, men som sagt er det vanskelig å gi konkrete fargeråd på nett. Det beste er om du får hjelp der du kan se farger- og stoffprøver fysisk og opp mot hverandre.

Håper i hvert fall du finner ut av det.

Mari, ifi.no

Legg innlegg til forumområde
Rapporter upassende språk til moderator
Nyhetsbrev

Motta vårt nyhetsbrev

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.